ACS Poli a scăpat de o parte din emoțiile cauzate de datorii....

ACS Poli a scăpat de o parte din emoțiile cauzate de datorii. Vestea primită de la FRF și motivul pentru care jucătorii au fost rugați să aibă răbdare

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Virgil Simonescu

ACS Poli are în continuare datorii către proprii jucători și ANAF, dar a scăpat de o parte din emoțiile pricinuite de situația financiară precară. Timișorenii au primit azi vestea că au trecut cu bine de monitorizarea financiară pentru ediția 2017-18. Prin urmare clubul nu riscă depunctări din partea FRF.

”… clubul dvs. îndeplinește cerințele de monitorizare financiară prevăzute la Art.54 și Art. 55 din partea a III-a a RNLC & FPF, la data limită a termenului de garanție, respectiv data de 30 noiembrie 2017 și, prin urmare, se încheie monitorizarea financiară a clubului licențiat pentru sezonul competițional 2017-2018”, se arată în mesajul de pe pagina clubului.

ACS Poli are în continuare restanțe salariale către proprii jucători și se chinuie să plătească eșalonat ratele datorate la Finanțe, dar nu va avea de suferit în clasament. Conform articolelor invocate mai sus din ”Regulamentul național de licențiere a cluburilor și de fair play financiar” timișorenii nu trebuiau să aibă datorii către alte cluburi și față de jucători până la data de 30 noiembrie a.c., altfel, riscau pentru fiecare caz în parte câte 3 puncte penalizare în ediția actuală a Ligii I.


Clubul bănățean nu are de suferit pentru că niciun actual component nu și-a cerut banii din salarii la comisii. Mailat a plecat liber iar speța lui Straton, legată de primele de instalare, a intrat deja într-un calup de amânări. Astfel se explică și insistența celor din fruntea clubului ca jucătorii să aibă răbdare. ACS Poli a fost aproape să fie depunctată suplimentar anul trecut pentru datoriile către brazilienii de la Galicia în contul transferului lui Pedro Henrique.

Noul președinte, Radu Birlică, a promis că jucătorii vor vedea în această perioadă o parte din bani, adică un salariu, tocmai ca echipa să nu riște să mai piardă jucători după data de 15 a lunii. ”Nu este o situație grozavă, dar nici nu suntem în situația pe care unii vor să o promoveze, cum că Poli Timișoara este în pericol. Suntem mai bine decât multe echipe de Liga 1 în ceea ce înseamnă datoriile”, a declarat Radu Birlică într-un interviu acordat site-ului oficial al lui ACS Poli.

Noul șef al echipei de Liga I a vorbit printre altele despre situația inedită în care se află Sorin Drăgoi, rămas în club după demisie ca președinte al Consiliului Director. ”Alături de domnia sa am depus o muncă eficientă, iar pe ideea aceasta consider că din punct de vedere moral trebuia să rămână pentru continuitate și pentru a da o încredere clubului și susținătorilor lui. Îmi doresc să fie mai departe la fel de eficient alături de noi”. Birlică a negat că managerul Rică Neaga va părăsi clubul și promite (din nou) o strategie a clubului bazată pe promovarea tinerilor crescuți în propria ogradă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.