Aeroportul Timișoara investește peste 20 de milioane de euro în realizarea a...

Aeroportul Timișoara investește peste 20 de milioane de euro în realizarea a două terminale noi. Când vor fi finalizate

0
DISTRIBUIȚI

O serie de investiții importante vor fi demarate, în 2018, la Aeroportul Internațional Timișoara, în condițiile în care este estimat că numărul pasagerilor va ajunge la trei milioane pe an, în viitorul apropiat.

Potrivit reprezentanților aeroportului timișorean, în acest an, veniturile instituției au crescut cu aproximativ 30%, de la 40,7 milioane de lei în 2016 la aproximativ 53 de milioane de lei. De asemenea, în ceea ce privește cifra de afaceri, se estimează o creștere de 31% pentru 2017, de la 38,7 milioane de lei, la 50,6 milioane. Profitul brut estimat pentru acest an se ridică la 11,8 milioane de lei, cu 109% mai mult decât anul precedent, în condițiile în care în 2016, Aeroportul a înregistrat un profit de 5,6 milioane lei.

Una dintre investițiile majore din cadrul Aeroportului Internațional Timișoara a fost în acest an extinderea și modernizarea parcării auto, în valoare de 1,38 milioane de lei. Modernizarea parcării a însemnat extinderea numărului de locuri cu 20%, la aproape 1000 de locuri, crearea unor parcări pentru taxi, autobuze, camioane, persoane cu dizabilități, restabilirea traseului pentru mijloacele de transport în comun și achiziționarea unui nou sistem de bariere.


Investiția va fi finalizată în luna martie a anului viitor.

De asemenea, în anul 2018, aeroportul timișorean va demara lucrările la noul terminal de sosiri externe și la terminalul de plecări externe, două investiții majore, de peste 20 de milioane de euro, care pregătesc instituția pentru un flux de trei milioane de pasageri pe an.

Terminalul de sosiri externe are ca termen de finalizare 31 martie 2019 și va fi realizat din fonduri europene și surse proprii ale aeroportului. „Acest nou terminal va crește cu 200% capacitatea terminalului de sosiri, cu posibilitatea gestionării simultane a trei fluxuri de pasageri (cu o medie de 180 de pasageri pe flux), opt puncte de control al documentelor și trei sisteme de transport bagaje. Costul estimat este de aproximativ 24 milioane de lei”, anunță reprezentanții instituției.

În ceea ce privește terminalul de plecări externe, acesta are ca termen sfârșitul anului 2019, valoarea investiției ridicându-se la suma de aproximativ 69 milioane de lei, fiind finanțat din surse proprii și fonduri europene. „Capacitatea terminalului va crește cu 150%, deoarece vor fi construite 10 noi porți de îmbarcare, 12 check-in-uri și opt puncte de control al documentelor, alături de șase puncte de control de securitate, spații comerciale și zona de alimentație publică”, transmite Aeroportul Internațional Timișoara.

În 2018, aeroportul timișorean își propune și să deschidă noi destinații și să mărească frecvența celor existente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.