Anul parului

Anul parului

2
DISTRIBUIȚI

2017 este unul dintre cei mai frământați ani prin care a trecut România din 1990 încoace. Din ianuarie și până-n decembrie, cu mici pauze de regruprare și schimbare a strategiei, mafia politică nu s-a oprit din planul de a pune cu botul pe labe statul și a-l pune în lesă. Când vrei să tai mai toate mijloacele prin care un polițist sau un procuror poate să strângă probe pentru a-l acuza pe un șpăgar sau un criminal și în același timp să scoți parlamentarii sau președintele dintre cei care pot fi cercetați pentru infracțiuni de corupție este clar că planul nu a suferit decât modificări de prezentare.

În numele democrației și al poporului, parlamentul s-a transformat în cuib de rezistență al mafiei. O mână de lupi penali (să nu uităm că unul dintre ei, deputatul Rădulescu mitralieră, este condamnat definitiv pentru fapte de corupție) dirijează oile din majoritatea parlamentară, întărită cu UDMR, cum vrea, în timp ce șeful haitei, Liviu Dragnea, zâmbește cinic pe sub mustață vorbind despre creștere economică și statul paralel, în timp ce se gândește cu groază la faptul că ar putea ajunge-n pușcărie.

2018 este anul în care România este condamnată să-și aleagă drumul pentru viitor, la 100 de ani de la Marea Unire.


A ajuns din nou la o răscruce de drumuri și trebuie să aleagă drumul. Nu mai este loc de negocieri și căi de mijloc. Pentru că haita a început atacul final, simțind că timpul lucrează în defavoarea sa. Singura șansă a baciului mioritic este să iasă din starea sa specifică de miserupism și să reacționeze.

O Românie normală este cea în care pentru excesele puterilor de forță ale statului există pârghii de control, indiferent că vorbim de servicii secrete sau procurori, și în care justiția are toate pârghiile prin care să acționeze împotriva infractorilor. Ce se întâmplă în 2018 va influența fundamental România pentru viitoarea sută de ani, iar spusele ultimului rege sunt acum mai actuale ca niciodată: „nu văd România de astăzi ca pe o moştenire de la părinţii noştri, ci ca pe o ţară pe care am luat-o cu împrumut de la copiii noştri”. 2018 va fi anul parului. Depinde cine va pune mâna pe el mai hotărât.

2 COMENTARII

  1. voua, astora din Banat miticii au sa va spuna inca 1000 de ani ce aveti de facut si pe linga asta va vor lua si banii pe care ii vor cheltui cu mare placere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.