Anunțul primarului Robu legat de taxele și impozitele pe 2018, în prag...

Anunțul primarului Robu legat de taxele și impozitele pe 2018, în prag de sărbători

3
DISTRIBUIȚI

Primarul Nicolae Robu a luat o decizie cu privire la valoarea taxelor și impozitelor locale care se vor plăti în capitala Banatului, începând cu anul 2018. Edilul timișorean anunța în urmă cu câteva săptămâni că nu este exclus ca taxele și impozitele să fie majorate. Asta după ce Guvernul României va scădea impozitul pe venit de la 16 la 10%.

Practic, prin noua măsură, bugetul Timișoarei ar fi scăzut cu aproape 33 de milioane de euro pe an. „Ce am contestat și contest este neridicarea cotei părți din impozitul pe venit ce revine bugetului local, de la 41.75%, cât este actualmente, la 66.8%, cât ar trebui să devină, pentru ca bugetele locale să nu scadă datorită scăderii impozitului pe venit.


Neridicarea conduce, în lipsa altor măsuri compensatorii, în cazul municipiului Timișoara, la scăderea veniturilor la bugetul local, cu nu mai puțin de 33 milioane euro pe an! Scădere pur și simplu insurmontabilă! Într-o atare situație, la disperare, evident că orice primar se gândește la ce poate face el, prin decizii locale, pentru compensarea scăderii și anume, la creșterea taxelor și impozitelor locale!

Ei bine, cumpănind mult asupra problemei, am decis să asum păstrarea tuturor impozitelor și taxelor locale pentru anul 2018 exact la nivelul din 2017. Și să continui, binînțeles, să pun presiune pe guvernul hrăpăreț PSD-ISTO ALD-IST să ne dea banii înapoi – banii noștri. Deci, stimați timișoreni persoane fizice și stimați gestionari de afaceri pe raza municipiului Timișoara, în 2018, veți plăti la bugetul local tot atât cât ați plătit și în 2017 -adică: foarte puțin! Fie să aveți venituri, respectiv profituri cât mai mari și orașul să prospere prin prosperitatea dv.! Mergem înainte, încrezători că, uniți, vom răzbi și ne vom atinge idealurile!”, a declarat, astăzi, primarul Nicolae Robu.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.