Aparate de zeci de mii de euro donate Maternității “Bega” din Timișoara,...

Aparate de zeci de mii de euro donate Maternității “Bega” din Timișoara, pentru salvarea micuților născuți prematur

0
DISTRIBUIȚI

O nouă donație importantă a fost făcută, astăzi, de către Organizația Salvați Copiii pentru o maternitate de stat din Timișoara. De data aceasta, ONG-ul a donat echipamente medicale în valoare de aproximativ 30.000 de euro, cu ajutorul cărora copiii născuți prematur au mai multe șanse la viață.

Este vorba de un incubator de terapie intensivă și o masă radiant cu modul de resuscitare, care au ajuns la Maternitatea “Bega” a Spitalului Județean Timișoara, în care vin pe lume micuți din tot vestul țării.

„Peste 2.500 de copii se nasc anual la Maternitatea Bega din Timișoara.


Există un număr tot mai mare de nou-născuți prematur. În 2015, procentul era de 10 %, în 2016 a ajuns la 12 %. Vă mulțumim că participați la salvarea vieților acestor mici pacienți și că le oferiți căldura de care au nevoie prin această masă radiantă și acest incubator”, a declarat, astăzi, medicul Daniela Iacob, din cadrul Maternității “Bega”.

Potrivit medicilor care lucrează în cadrul maternității, în fiecare an sunt îngrijiți în Secția de Terapie Intensivă în jur de 250 de copii născuți prematur. În județul Timiș, rata mortalității infantile a ajuns la 7,5 la mia de copii născuți vii în anul 2016.

„Copiii sunt cei mai fragili și cei mai puternici luptători. Copiii se luptă și atunci când au 600 de grame. Nimeni nu știe ce dureri au acești copilași, tot ce știm este ce le trebuie. Au nevoie de aparatură, dragoste, am fost în zeci de maternități și am văzut numai oameni dedicați”, a afirmat Amalia Năstase, ambasador Salvați Copiii, prezentă la Timișoara, astăzi.

Persoanele care doresc să contribuie la dotarea maternităților din România cu echipamentele medicale necesare pot dona în conturile Organizației Salvati Copiii sau prin SMS. Informațiile necesare sunt disponibile AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.