Așa nu se mai poate

Așa nu se mai poate

0
DISTRIBUIȚI

Se răsucesc în morminte (cei care le au) și se încruntă din ceruri morții de acum 28 de ani, de la Timișoara, de la București. Se iau cu mâinile de cap tinerii rămași veșnic tineri în pulovere ieftine, maro, cu găuri de gloanțe. Se întreabă: am murit degeaba? Încotro s-a scurs sângele nostru? Se uită astăzi la noi și se văd pe ei, în bătaia puștii.

Pentru că istoria se repetă, dar cu nuanțe. Nu mitralierele sau tancurile ne amenință viața, de data asta. Distrugerea acestei țări se face în birouri cu uși închise, la telefon sau pe chat. Nu riscăm (încă) să luăm o bâtă de miner în față dacă ieșim în stradă, în schimb ni se pregătește jaful secolului: se fură libertatea ziua în amiaza mare, cu sacul, și nu putem să punem mâna pe hoț.


Și ce dacă-l îl filmăm sau fotografiem – are el grijă să iasă curat și din asta. George Orwell profețea despre trecut cu Fratele cel Mare. Astăzi, în România, s-a suit pe putere Hoțul cel Mare.

Hoțul cel Mare pune pumnul în gură justiției, îi leagă mâinile la spate, o transformă în manechin de ghips. Și în tot acest timp, are grijă să ne spună că lucrează pentru binele nostru, dormi liniștit, popor, partidul veghează pentru tine. Că totul e o diversiune, că de fapt el e cel drept și înțelept.

Noi, însă, îl vedem. Îl vedem exact așa cum e. Nu se poate ca zeci de mii de oameni să fie plătiți de Soros, atâtea luni în șir. Nu se poate ca sute de mii de oameni să nu înțeleagă despre ce e vorba în atacurile la adresa justiției, nu se poate ca cineva să „monteze” împotriva bravului Partid muncitori în fabrică, actori, mame casnice, IT-iști, profesori, bătrâni și tineri. Nu se poate ca magistrații din toată țara să facă un act nemaivăzut – o acțiune de protest, atât cât le permite statutul, și nici măcar vocile lor să nu se facă auzite, să nu conteze nimic din revolta cetățenilor, ce a cuprins țara de mai bine de un an. Nu se poate ca toată România să strige hăis și o mână de infractori să o țină pe a ei: cea!
Nu se poate să trăim minciuna când noi știm cum arată adevărul. Nu se poate și nu vom răbda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.