A patra victorie la rând pentru ”Băieții în ghete”. Suporterii au marcat...

A patra victorie la rând pentru ”Băieții în ghete”. Suporterii au marcat la jocul cu Brăila cei 96 de ani de Politehnica Timișoara FOTO & VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

ASU Politehnica s-a consolidat serios ca o trupă puternică în B. Elevii lui Bogdan Andone au trecut cu 2-1 de Dacia Unirea Brăila în prima etapă a returului. ”Băieții în ghete” au avut pe final emoții, dar doar din vina lor, Deian Sorescu irosind cel puțin două șanse mari de desprindere pe tabelă. Cătălin Bădăuță și Ionuț Plămadă au înscris golurile victoriei timișorene.

Doar 15 minute au avut de așteptat pentru primul gol fanii care au îndurat frigul pe ”Știința”. Predescu a centrat pe jos în fața porții, acolo de unde Bădăuță a pus capăt unei perioade fără gol marcat cu o deviere în plasa lui Țicrea. Peste șapte minute jocul părea deja rezolvat. De această dată din partea opusă vine centrarea lui Motreanu, concretizată cu capul de Plămadă. 2-0 deși portarul brăilenilor atinsese puțin balonul. Putea fi 3-0 la un contraatac al gazdelor, finalizat de același Plămadă. Dar și 2-1 încă de la pauză. Deoarece ”vulpoiul” Frunză, la una dintre puținele acțiuni periculoase ale oaspeților, a trimis din plonjon cu capul puțin pe lângă poartă.

La reluare atacurile gazdelor s-au înclinat pe partea lui Sorescu. Mijlocașul de bandă îl fentează ușor pe un adversar, în minutul 55, dar alege apoi să trimită plasat cu stângul, mingea trecând peste vinclu. Contrar cursului Brăila face 2-1 prin nou intratul Roșoagă, care reia din careu. Pe final Sorescu mai are o ratare mare. După ce a recuperat din picioarele unui adversar a finalizat din nou imprecis. Altfel, a fost o nouă evoluție solidă a ”șeptarului” alb-violet. Pe final Andone a ales să facă pasul în spate iar Brăila s-a chinuit să mai arunce câteva baloane spre careul lui Dur-Bozoancă, dar cea mai prolifică echipă din campionat a rămas doar cu o reușită pe tabelă azi.

Pentru ASU Poli succesul de azi înseamnă consolidarea poziției în primele cinci formații din B. ”Băieții în ghete” își iau un frumos ”La revedere!” de la ”Știința”, arenă care urmează să intre într-un proces de reamenajare. Timișorenii mai au anul acesta un test în deplasare, la Pitești.

ASU Politehnica Timişoara: Dur-Bozoancă – Motreanu, Krausz, Bilia (cpt.), Taub – Poparadu, Ignea – Sorescu, Plămadă (90 Staicu), Predescu (70 Ghinescu) – Bădăuță (79 Coadă). Antrenor: Bogdan Andone

Dacia Unirea Brăila: Ţicrea – Niţă, Dima, Ghiocel (57 Cubleșan), Stănciulescu – Ed. Oprea (34 Roșoagă), Olenic – Puia, Frunză (cpt.), Ciucureanu – Al. Pop. Antrenor: Alin Pânzaru

Coregrafie pentru 4 decembrie. Andone: ”Și datorită suporterilor suntem pe acest loc”

Suporterii au afișat azi o coregrafie pentru aniversarea celor 96 de ani de la crearea primei echipe a Politehnicii Timișoara. Sărbătoarea din calendar e însă peste două zile. Bogdan Andone a subliniat după meci că suportul fanilor s-a simțit cu adevărat și când echipa nu era într-o formă așa de bună. ”În primul rând vreau să-i felicit pe băieți pentru atitudine, determinare. Le mulțumesc suporterilor pentru sprijinul pe care l-au acordat echipei pe tot parcursul turului și acest început de retur. I-am simțit alături de noi, ne-au susținut în momentele dificile, și datorită lor suntem pe locul care suntem. Pe terenurile acestea ai emoții la orice scor. Se poate opri în noroi mignea. Am avut 2-0, un meci pe care-l controlam, apoi, dintr-o lovitură liberă, minge aruncată în careu, am primit gol. Am încercat să menținem rezultatul, am încercat să mai marcăm. Sorescu a avut trei singur cu portarul cred. Avea nevoie Bădăuță de acest gol. A jucat bine și săptămâna trecută. Mă bucur că au avut reușite băieții. E victoria lor 100% și merită cu prisosință acest loc în clasament”, a declarat Bogdan Andone.

”Am întâlnit o echipă care a avut un parcurs în ultima perioadă. Nu au schimbat mult față de începutu turului.


La noi au fost multe schimbări, probleme medicale, suspendări, alții au fost dați afară pentru nenoricirile pe care le-au făcut pe la echipe. O să le punem pe tapet la final. Am încercat să fac o echipă competitivă. Avem aceleași probleme ca în tur, primim goluri foarte ușor. Am avut un penalty clar, probabil un 2-1 la pauză ne dădea alt elan. Ne-am străduit să egalăm… Partea financiară pare că se rezolvă pe ultima sută de metri, dar noi am avut alte probleme, greve… Pe Sorin (Frunză) l-am retras de trei ori. A trebuit să apelez la el. La cum răspunde mai poate juca doi ani de zile la nivelul acesta doar să vrea el”, a spus Alin Pânzaru, tehnicianul Brăilei.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.