BC SCM Timișoara confirmă la Galați și rămâne singura echipă la egalitate...

BC SCM Timișoara confirmă la Galați și rămâne singura echipă la egalitate cu liderul Ligii Naționale. BC Timba, înfrântă acasă

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Emanuel Titus Ilieși (arhivă)

Situații foarte diferite pentru cele două formații de baschet timișorene din elită. BC SCM Timișoara a învins și pe terenul celor de la Phoenix Galați, scor 83-73, și rămâne alături de prima clasată, U-BT Cluj, cu doar două înfrângeri stagionale. În schimb, BC Timba a pierdut pe teren propriu cu CSM Steaua iar ”urșii” nu au motive să fie foarte liniștiți de sărbători.

Primul sfert al încleștării din Moldova a fost și cu cele mai multe puncte. ”Leii” au avut un avantaj minim, de două puncte (28-26). Bănățenii și-au ușurat însă munca în cel de-al doilea, câștigat mai clar, cu 18-8. 23-16, tot în favoarea BCT s-a înregistrat în cea de-a treia pătrime. Mai mult, cu cinci minute înainte de final alb-violeții aveau un avantaj de 20 de puncte pe tabelă (77-57).

Coșgheterul ”leilor”, Mladen Jeremic a fost din nou la înălțime, marcând ieri 18 puncte. La capitolul reușitelor a fost urmat, în ordine, de colegii: Komatina (16 puncte), Burgess (13), Drăgușin (10), Mijajlovic (8), Calotă (7) și Tohătan (5). Cei mai buni marcatori ai gazdelor, dar și ai partidei, au fost Rundles și Kalve, cu câte 19 puncte pentru Phoenix.

”A fost un meci foarte greu, dar anticipam că așa va fi, dar este important că ne-am impus.


Pe hârtie poate părea un succes ceva mai facil, însă Galațiul este un teren foarte greu, unde doar o echipă a mai reușit să se impună, sezonul acesta. Impresia aceasta vine din faptul că ne-am făcut foarte, foarte bine treaba. Sunt foarte mulțumit de modul cum echipa începe să reacționeze. Îmi pare rău că am avut unele moment de ezitare în ultimele minute, ceea ce a făcut ca diferența să scadă, dar victoria nu a fost pusă în pericol niciun moment. Constanța noastră în faza de atac, dar mai ales în apărare, unde le-am oprit de cele mai multe ori cu succes principalele arme ofensive, a făcut să ne desprindem în sfertul al doilea și apoi să controlăm meciul”, a declarat Tudor Costescu.

În urma acestei victorii, a treia externă, BC SCM Timișoara se află pe locul 2, la egalitate de puncte cu liderul din Cluj, ambele totalizând 16 puncte. Pe 21 decembrie (ora 19.30) ”leii” primesc vizita Craiovei.

BC Timba, surclasată de Steaua

”Urșii” au o mică siguranță de două victorii din nouă partide, dar problemele de lot devin tot mai vizibile. Astfel, la jocul de ieri de pe teren propriu cu CSM Steaua București, galben-negrii au apelat și la un debutant, Victor Veina (20 de ani) pentru a suplini ultimele plecări. Cu doar zece oameni ”pe foaei” Timba a fost victimă pentru aproape sigură pentru roș-albaștri.

În ciuda unui prim sfert câștigat (25-18), oaspeții s-au impus destul de lejer pe parcurs. 8-31, 9-19 au fost rezultatele din următoarele două sferturi. Astfel că, ultima pătrime, cu scorul de 20-16, a fost doar o slabă consolare.

Cameron Naylor, 17 puncte, a fost cel mai bun marcator al Timbei. Balmuș (7 puncte), Medgyesi (12), Reljic (16), Lazăr, Florveus (câte 5), au fost ceilalți realizatori ai gazdelor. Dragan Zekovic, de la Steaua, a fost coșgheterul partidei, cu 20 de puncte înscrise.

Pentru BC Timba urmează o deplasare dificilă, pe 23 decembrie (ora 19.00), în fief-ul Oradiei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.