BC Timba cedează și pe terenul lui U-BT Cluj după un început...

BC Timba cedează și pe terenul lui U-BT Cluj după un început curajos. ”Urșii” au încheiat anul cu doar două succese în Liga Națională

0
DISTRIBUIȚI
Foto: BC Timba / Facebook

Evoluțiile ”urșilor” în jocurile de primă ligă au o evoluție asemănătoare. BC Timba a avut o primă repriză decentă și pe terenul liderului U-BT Cluj-Napoca, dar a fost, în mod previzibil, pradă ușoară pentru puternica trupă ardeleană în partea secundă. Gazdele s-au impus cu 97-80 și i-au lăsat pe galben-negri cu doar două victorii în elită în anul 2017.

BC Timba a părut să fie subapreciată de U, precum în tur, mai ales în primul sfert.


Pe finalul acestuia elevii lui Dan Ionescu s-au apropiat la trei puncte: 18-21. ”Urșii” au căpătat mai multă încredere și în sfertul 2 au reușit chiar să treacă în avantaj. 26-25 în urma reușitei lui Kovacevic. Bănățenii le-au dat mici bătăi de cap gazdelor însă doar până cu un minut înainte de pauză. Clujenii au apăsat atunci ”pedala” și s-au distanțat la zece puncte la pauză (50-40). Aceleași probleme de lot ale nou promovatei timișorene au împiedicat-o pe aceasta să mai pună probleme în cealaltă jumătate a partidei. Astfel, tabela a căpătat proporții încă din sfertul 3, încheiat cu scorul de 73-52. Scorul putea fi și mai dur pentru Timba, care a fost condusă cu 25 de puncte în ultima pătrime de Drungilas și compania.

Gazdele s-au folosit din plin de banca ”completă” și au folosit toți cei 12 jucători selecționați pentru meciul din runda 13, pe care ”urșii” au acceptat să-l dispute mai devreme. Deși a venit la două zile de la meciul cu Pitești. Dejan Kovacevic și Mario Lazăr, aflat la cel mai bun joc stagional, au fost coșgheteri Timbei și ai partidei, ambii reușind câte 26 de puncte. Pentru ”urși” au mai punctat: Rotariu (9 puncte), Reljic (9), Medgyesi (2), Balmuș (7) și Boloni (1). Gazdele l-au avut ca principal marcator pe Nandor Kuti (15 puncte).

BC Timba a încheiat anul pe locul 10 din 12 formații, grație celor două victorii directe cu Poli Iași și Dinamo. ”Urșii” revin la jocurile oficiale cu ocazia derby-ului cu BC SCM Timișoara, meci programat joi, 4 ianuarie, în Sala ”Constantin Jude”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.