Brazi din dopuri, CD-uri, doze sau roți de biciclete montați în centrul...

Brazi din dopuri, CD-uri, doze sau roți de biciclete montați în centrul Timișoarei, ca alternativă la pomul „viu” Crăciun FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Timișorenii pot admira, începând de aseară, în Piața Libertății, o „pădure” de brazi inedită. Zece pomi realizați din diferite materiale reciclabile, precum dopuri, carton, doze, roți de biciclete sau CD-uri, au fost montați de Asociația EcoStuff cu scopul de a oferi o alternativă la pomul tăiat de Crăciun din centrul orașului.

Timp de trei luni, peste 150 de voluntari au muncit pentru a realiza instalația urbană „#possibiliTREE”, care a fost inaugurată, în această seară, în Piața Libertății.

Astfel, până în data de 6 ianuarie, timișorenii pot admira în centrul orașului brazi de diferite dimensiuni, cel mai mare având 12 metri, realizați din pahare de unică folosință, carton, dopuri, doze, roți de biciclete sau CD-uri.

Inițiatorul proiectului „#possibiliTREE”, Larisa Rusu, ne-a declarat că brazii din materiale recuperate au fost realizați cu scopul de a le arăta timișorenilor că există numeroase posibilități de a avea un pom de Crăciun în centrul orașului fără să fie nevoie să fie tăiat unul din pădure.

„În total, sunt 11 brazi, doar că ultimul, caleidoscopul, din cauza condițiilor meteo nu am putut să-l realizăm, urmează să îl facem zilele următoare, când se mai încălzește. Va fi realizat din plexiglas și din oglindă, care este foarte sensibilă la temperaturi joase și a trebuit să amânăm realizarea lui.


Ceilalți zece brazi sunt în picioare. Am lucrat foarte mult la ei, aproape trei luni, cam 160 de voluntari implicați. Am strâns peste 2.000 de ore de voluntariat în trei luni. Eu cred că a ieșit bine și reușim să oferim timișorenilor o alternativă la pomul tăiat din centrul orașului”, a afirmat Larisa Rusu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.