Carte de condoleanțe în memoria Regelui Mihai, deschisă la Universitatea de Agronomie...

Carte de condoleanțe în memoria Regelui Mihai, deschisă la Universitatea de Agronomie din Timișoara, pe care a ctitorit-o

0
DISTRIBUIȚI

Timișorenii pot să scrie un mesaj în memoria Regelui Mihai I în două cărți de condoleanțe deschise în oraș. Prima dintre acestea se află la catedrala mitropolitană, iar cea de-a doua se găsește la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului “Regele Mihai I”, fiind deschisă astăzi. Atât lăcașul de cult, cât și instituția de învățământ superior sunt ctitorite de Regele Mihai.

Cosmin Popescu, rectorul universității timișorene, a fost primul care a scris în cartea de condoleanțe, precizând că aceasta va rămâne deschisă timp de trei zile.

“La începutul acestei săptămâni, în urma consultărilor pe care le-am avut cu reprezentanți ai Casei Regale, am considerat oportun să deschidem în memoria Majestății Sale Regele Mihai I al României o carte de amintire în care fiecare dintre noi de aici din universitate, student sau dascăl, cetățeni ai Timișoarei sau din alte părți, pe parcursul a trei zile, 13, 14 și 15 decembrie, să vină să-și aștearnă gândurile scrise, ce vor rămâne peste timp, peste ani în memoria Majestății Sale Regele Mihai I al România. Majestatea Sa va rămâne ctitorul acestei universități și va rămâne ca fiind Regele Mihai I al României”, a declarat Cosmin Popescu.

Tot astăzi, Universitatea de Agronomie din Timișoara a organizat o Gală a Excelenței, fiind oferite mai multe premii celor mai buni studenți și profesori.


De asemenea, a fost deschisă oficial fundația instituției, iar participanții la gală au putut lua parte la un spectacol de colinde susținut de ansamblul folcloric al universității, nou creat.

La finalul evenimentului, participanții la gală au fost invitați să facă o faptă bună pentru o studentă și o fetiță de zece ani, grav bolnave, care au nevoie de bani pentru a continua tratamentul. Astfel, în schimbul unei fotografii realizate „la minut”, au fost încurajați să doneze cel puțin 5 lei în scop nobil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.