Cicloturistul lugojean Ștefan Hodi, cu bicicleta până la Alba Iulia, pentru a...

Cicloturistul lugojean Ștefan Hodi, cu bicicleta până la Alba Iulia, pentru a sărbători Ziua Națională a României. Ce poartă în rucsac

0
DISTRIBUIȚI
Foto: mediafax.ro

Aproximativ 400 de militari şi 45 de mijloace tehnice de luptă şi sprijin au defilat, de Ziua Naţională, la Alba Iulia. Ştefan Hodi, lugojeanul care a cutreierat Europa pe bicicletă, a venit pentru a 15-a oară în ultimii 18 ani, la Alba Iulia, tot cu bicicleta, de Ziua Naţională, scrie Mediafax.

Hodi a ajuns la Alba Iulia la începutul manifestărilor de Ziua Naţională şi era uşor de remarcat, între politicieni, la ceremoniile de depuneri de coroane şi jerbe de flori. Stătea, singur, la câţiva metri de restul participanţilor, ţinându-şi bicicleta cu o mână, de care a prins şi două steguleţe tricolore.

”Am venit pentru a 15-a oară în ultimii 18 ani, la Alba Iulia, din 2000 până în prezent.


Problema a fost că ieri a plouat toată ziua, iar ieri am făcut traseul Lugoj – Orăştie. Astăzi a fost mai bine pentru că s-a oprit ploaia”, a spus bărbatul în vârstă de 50 de ani.

În bagaj avea doar haine de schimb, un drapel şi alte însemne tricolore. Era îmbrăcat adecvat, cu haine impermeabile, iar de pe umeri îi atârna un fular cu stema României.

”Ieri a fost greu, vânt şi ploaie, dar nu contează, dacă faci ceva din suflet întotdeauna reuşeşti să-ţi atingi obiectivul”, a mai spus Ştefan Hodi.

Întrebat dacă va participa la toate manifestările dedicate Zilei Naţionale, având în vedere că a ajuns de la început, lugojeanul a răspuns că nu va merge la masa populară, deoarece nu-i place să stea cu ”mâna întinsă” pentru fasole şi cârnaţi. ”Prefer mai degrabă să mă duc în altă parte să mănânc”, a explicat el.

De asemenea, Ştefan Hodi a precizat că în ultimii doi ani manifestările de la Alba Iulia, oraş în care s-a hotărât şi semnat Actul de Unire, ”sunt extraordinare”, deoarece ”nu au fost atât de politizate”.

”Din această cauză, că plec în fiecare an cu bicicleta, am avut probleme şi la locul de muncă. Sunt frezor, dar am lucrat ca ţesător, fermier, paznic”, a susţinut Hodi.

În final, ciclistul a afirmat că va veni, cu bicicleta, la Alba Iulia, de Ziua Naţională ”cât dă Domnul”, iar astăzi toată lumea ar trebui să ”simtă româneşte”. ”Şi eu simt, cu toate că sunt de origine maghiară, dar sunt cetăţean român şi atunci român sunt”, a conchis acesta.

Ștefan Hodi a parcurs 9.000 de kilometri, în 115 zile, când s-a plimbat, împreună cu soția și copiii săi, în toată Europa, ajungând şi în Tunisia.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.