Circ la numirea Consiliului de Administrație al SDM. PSD acuză primăria de...

Circ la numirea Consiliului de Administrație al SDM. PSD acuză primăria de politizare

0
DISTRIBUIȚI

Discuție încinsă în cadrul Adunării Generale a Societății Drumuri Municipale din Timișoara, de astăzi, privind validarea membrilor din Consiliul de Administrație. PSD Timiș acuză că toți pesediștii care și-au depus candidaturile pentru a activa în consiliu au fost eliminați de pe listă. Candidații pentru CA SDM au fost Adam Crăciunescu, membru PSD fost șef la Romsilva, Cătălin Iapă, Ilie Stoinel – ambii membri PNL, primul consilier al primarului Robu și cel de-al doilea fost șef al consiliului de adminsitrație al SDM, Ciprian Orhei – PNL, Andrei Molnar – UDMR, Cătălin Tiuch – fost deputat PSD, Liviu Filimon, Sorin Radu Anghel, Alexandru Mustățea și Radu Șumălan – PMP. Cătălin Tiuch, Liviu Filimon, Radu Anghel, Radu Șumălan au obținut punctaje sub 40, astfel că nu s-au calificat pe listă.

Însă nici pesedistul Adam Crăciunescu nu a fost validat ca și membru în CA SDM, deși avea punctajul necesar. Viceprimarul Dan Diaconu susține că numirea s-a amânat pentru ca SDM și primăria să aibă certitudinea că totul este legal. Asta după ce Adam Crăciunescu a fost revocat din Consiliul de Administrație al Romsilva, în 2016, și pus sub acuzare într-un dosar privind retrocedarea ilegală a 43.000 de hectare de pădure.


Prejudiciul estimat se ridică la 303 milioane de euro.

Dan Idolu, șeful consilierilor locali ai PSD Timiș susține că, „conform Ordonanței 109 din 2011, Primăria Timișoara avea obligația de a organiza selecția membrilor CA SDM. S-a dat anunțul, procedura a fost respectată de primărie, s-a anunțat și s-a constituit comisia al cărei președinte era doamna Rodica Aurelian, șefa Resurselor Umane din primărie. Candidații au fost evaluați de acea comisie, înainte de a participa la concurs”.

Pe scurt, Dan Idolu susține că Adam Crăciunescu nu a fost votat ca și membru în CA, deși avea cel mai bun scor, pentru că primăria pleacă de la o prezumție de vinovăție și atenționează că numai instanța poate decide dacă Adam Crăciunescu este incompatibil sau nu. „Nicolae Robu vrea să scoată «intruşii» din conducerea societăţilor din subordinea primăriei pentru a putea face orice abuz”, a spus Idolu.

„A fost o singură discuție amânată pentru 10 ianuarie, am cerut un punct de vedere de la Departamentul Juridic, Resurse Umane și Expertul Independent, care au făcut selecția cu privire la validarea mandatului domnului Crăciunescu, în condițiile în care în Ordonanța 109 se prevede posibilitatea de a nu ocupa un post într-un consiliu de administrație timp de cinci ani după revocarea din alt consiliul de administrație”, a explicat Dan Diaconu pentru PRESSALERT.

Practic, CA al SDM a fost votat fără Adam Crăciunescu, pornindu-se de la poziția a doua. Trebuie spus că un post a rămas neocupat din cauza punctajelor mici obținute de candidați. Deși următorii membri pe listă erau pesediștii Cătălin Tiuch și Liviu Filimon, și ei cu punctaje mai mici de 40, în locul lor a fost ales Sorin Anghel de la PNL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.