Consiliul Județean Timiș a rămas în vistierie cu 170 de milioane de...

Consiliul Județean Timiș a rămas în vistierie cu 170 de milioane de lei. Ce ar fi trebuit să realizeze cu banii

0
DISTRIBUIȚI

Un excedent bugetar de170. 000.000 de lei – cu asta se poate „lăuda” Consiliul Judeţean Timiş la final de an. În vreme ce vistieria Primăriei Timişoara e goală şi colaboratorii primăriei au rămas cu facturi neplătite în prag de Crăciun, CJ Timiş a rămas cu bani necheltuiţi.

Dacă Nicolae Robu spune că primăria a încasat cu 7.000.000 de lei mai puţin decât era estimat în luna decembrie, la Consiliul Judeţean Timiş situaţia este diametral opusă.


Instituţia dispune de 170.000.000 de lei necheltuiţi, bani care ar trebui să asigure cofinanţarea unor proiecte europene a căror implementare nu s-a început. O altă parte din sumă reprezintă bani pe care instituţiile din subordinea CJ Timiş ar fi trebuit să îi cheltuiească. „Anul 2017 a fost un an de lucru, al proiectelor, am și depus proiecte pe finanțare europeană, am și depus proiecte pe fonduri europene și guvernamentale, iar unde nu putem obține acest lucru venim și intervenim cu bugetul propriu. Excedentul bugetar este de aproximativ 170 de milioane de lei. Așteptăm aprobarea legii bugetului de stat și a procedurilor care vor fi puse în aplicare și atunci vom afla exact dacă se va lua în calcul diminuarea excedentului, dacă va trebui acoperită finanțarea privind cheltuielile de funcționalitate sau va rămâne, la fel ca și anii trecuți, la latitudinea consiliului județean, pentru lista de investiții”, a declarat Călin Dobra, președintele CJ Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.