Consiliul Județean Timiș și Primăria Timișoara împart vina pentru lipsa finanțării de...

Consiliul Județean Timiș și Primăria Timișoara împart vina pentru lipsa finanțării de la Compania Națională de Investiții a polivalentei de 16.000 de locuri

0
DISTRIBUIȚI

Este oficial, Compania Națională de Investiții nu a finanțat construcția unei săli polivalente de 16.000 de locuri la Timișoara din cauză că nici autoritățile locale, nici cele județene nu au căzut de acord asupra unei locații libere de sarcini. O spune chiar ministrul Dezvoltării Paul Stănescu, vicepremier în guvernul Tudose.

„La acest moment sunt înregistrate, la Compania Națională de Investiții, două solicitări privind realizarea unei săli polivalente de 16.000 de locuri.


Consiliul Județean a solicitat ca sala să fie amplasată în comuna Giroc, Primăria Timișoara venind cu două locații. Din cercetările pe care le-am făcut pentru cele două amplasamente, practic discutăm despre regimul juridic al terenurilor. Dacă cel de la Giroc din punct de vedere juridic e un teren liber de sarcini, celălalt pe care l-a propus Primăria Timișoara nu este în regulă. Am discutat cu domnul președinte, probabil că o să discut și cu domnul primar. Probabil că aici autoritățile locale ar trebui să se pună de acord să ia o decizie. Noi, ca minister, prin Compania Națională de Investiții, suntem dispuși să învestim în acest obiectiv pe care îl consider foarte important pentru Timișoara și partea aceasta a țării”, a declarat Stănescu astăzi, la Timișoara.

Întrebat ce se întâmplă în cazul în care autoritățile locale și cele județene nu ajung la un consens, Stănescu a precizat că „haideți să nu anticipăm lucrurile, eu sunt convins că această chestiune, sala polivalentă 16.000 de locuri, e un obiectiv de interes municipal și județean, nu cred că e interesul unei persoane sau al altei persoane și cred că până la urmă vor cădea de acord și vom realiza acest obiectiv”.

Amintim că Primăria Timișoara a propus un teren pe Calea Torontalului și unul lângă Stadionul Dan Păltinișanu, care însă are linii de cale ferată. CJ Timiș a prezentat ca posibilă locație pentru polivalentă un teren pe care există construcții ale instituției, care însă pot fi demolate cu acceptul consilierilor județeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.