CSM Lugoj, revelație în Liga a III-a în ciuda problemelor financiare. Ce...

CSM Lugoj, revelație în Liga a III-a în ciuda problemelor financiare. Ce spune Cosmin Petruescu despre planurile timișenilor în retur

0
DISTRIBUIȚI
Cosmin Petruescu așteaptă în continuare rezultate bune cu CSM Lugoj

Formația din Lugoj e cea mai bine clasată echipă timișeană din Liga a III-a la finele anului. CSM-ul pregătit de Cosmin Petruescu e pe locul 3 în Seria a IV-a, la egalitate de puncte cu echipa secundă a Craiovei și la șapte puncte în spatele liderului Șirineasa. Performanța e cu atât mai lăudabilă cu cât cei de pe Timiș s-au confruntat la final de an cu întârzieri la plata salariilor.

Parcursul lui CSM Lugoj a fost destul de surprinzător în condițiile în care bugetul nu a fost niciodată unul îndestulător. Altfel, în lotul timișenilor se află câteva nume interesante pentru acest nivel, precum Gelu Velici sau Bogdan Bozian. Cei doi au fost cei mai buni marcatori ai ”vulturilor” în tur. ”E într-adevăr un parcurs care m-a surprins și pe mine, nu că nu aș fi avut încredere în jucătorii mei, ci din cauză că ne-am reunit relativ târziu și am pierdut în vară o serie de jucători cu o prezență constantă în primul 11. Cei veniți, de o valoare incontestabilă, s-au impus pe parcurs, mă temeam de lipsa de omogenitate, atât în ceea ce privesc relațiile de joc, cât și în ceea ce înseamnă pregătirea fizică”, spune Cosmin Petruescu pentru Pressalert.ro.

”Am început bine campionatul chiar dacă am înregistrat trei rezultate de egalitate și o victorie. Pauza de campionat ne-a prins bine pentru că ne-am îmbunătățit relațiile de joc”, precizează ”Conferențiarul” despre startul sezonului. Printre jocurile remarcabile făcute de lugojeni în partea a doua a turului se numără succesul cu 2-0 în fața Sebișului și remiza spectaculoasă în fief-ul liderului ACS Șirineasa, scor 3-3.

Minusul e financiar iar jucătorii sunt ”curtați”

Rezultatele sunt de apreciat mai ales că spre finele toamnei în tabăra CSM-ului și-a făcut simțită întârzierea banilor de la autorități. ”Nu suntem în pericol să pierdem jucători. Nu suntem la zi, dar nici nu am depășit cele 90 de zile ca jucătorii să depună memorii să devină liberi. S-au achitat o parte din restanțe iar la începutul anului se vor mai achita, astfel încât la data de 15 jucătorii să se gândească doar la treaba din teren.


La noi problemele financiare au apărut datorită interpretării legislației cu cei 5%. În unele locuri s-a alocat până la 5% din bugetul aprobat, în cazul nostru cinci procente din veniturile proprii. Astfel au apărut probleme la nivelul întregului club, nu doar la secția de fotbal”, ne-a spus Cosmin Petruescu despre problema banilor.

CSM-ul s-ar putea însă despărți și de nume pe care nu le-ar dori plecate. ”Suntem în discuții cu patru-cinci jucători și stabilim în funcție și de cei care vor dori să plece. Pe toți îi avem sub contract și nu există o clauză eliberatoare… Sunt mai mulți jucători care sunt în anumite discuții cu echipe din eșaloanele superioare, dar deocamdată sunt doar la nivel de discuții”, a conchis Petruescu.

Candidat surpriză la promovare?

În ciuda problemelor CSM-ul a fost o grupare per total stabilă de-a lungul anilor. Tot în această iarnă au apărut discuții legate de o capotare surprinzătoare a liderului ACS Șirineasa, grupare care ar avea și probleme juridice.

”Dacă e să fim realiști nu cred că e echipă din primele șase care să nu-și dorească să termine campionatul pe primul loc. Din punctul meu de vedere toate păstrează șanse reale la promovare. Dar nu ne facem iluzii pentru că sunt echipe care din punct de vedere financiar și al organizării sunt mult mai pregătite ca noi. Noi ne dorim să confirmăm pentru retur. Ne dorim să ne rezolvăm neajunsurile financiare, să se dea o interpretare uniformă a legislației astfel încât să nu mai apară probleme. În funcție de bugetul pentru retur rămâne să ne stabilim și obiectivul de clasament”, a concluzionat ”Conferențiarul”.

Drept dovadă că Lugojul rămâne o formație solidă e că aproape tot programul de pregătire a fost stabilit. Echipa se va reuni pe 15 ianuarie și va avea opt jocuri amicale în presezon. Adversarii sunt din județ: FC Bazoș (L4, 27 ianuarie), Arsenal Flacăra Făget (L4, 31 ianuarie), CNP Timișoara (L3, 3 februarie), ACS Ghiroda (L3, 7 februarie), FC Ripensia (L2, 10 februarie), ASU Politehnica (L2, 17 februarie) și Millenium Giarmata (L3, 24 februarie). Între 22 ianuarie și 3 februarie echipa are programat un stagiu centralizat care va fi probabil pe plan local. În prima etapă din retur Lugojul primește vizita celor de la Șoimii Lipova (2-3 martie).

”E prima dată de când am promovat în care s-au făcut 29 de puncte în prima parte a campionatului, nu ne rămâne decât să confirmă rezultate bune din prima parte”, Cosmin Petruescu, antrenor principal CSM Lugoj

CSM Lugoj (statistica turului ediției 2017-18):

George Păduraru 8 meciuri / 0 goluri, David Filip 7/0, Paul Iordache 0/0 (portari);

Daniel Filip 13/0, Sergiu Precupanu 13/1, Daniel Ciobanu 3/0, Caius Marta 10/0, Eugen Miculescu 13/1, Harald Fridrich 12/0, Eduard Olariu 5/2, Miroslav Radak 11/0, Claudiu Roșie 5/0, Raul Peptănuș 0/0;

Florin Lazea 14/4, Ivan Ciubotariu 12/0, Flavius Cuedan 10/0, Bogdan Bozia 14/10, Beniamin Dobra 3/0, Darius Grega 1/0, Dorin Mărmăneanu 11/0;

Gelu Velici 14/7, Szabolcs Szekely 13/3, Cristian Pădurariu 14/2 (jucători de câmp).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.