Dezastre în așteptare pe strada Brâncoveanu: amenzi uriașe pentru comercianții fără protecție...

Dezastre în așteptare pe strada Brâncoveanu: amenzi uriașe pentru comercianții fără protecție în caz de incendiu FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-2072580193">

Dezastrul de duminica trecută se poate repeta oricând la magazinele de pe strada Brâncoveanu. O dovedesc controalele făcute de pompierii timișeni în ultimele trei zile lucrătoare din această săptămână.

În această perioadă, echipele speciale au dat amenzi de peste 150.000 de lei.

Din 12 și până în 15 decembrie, patru echipe de specialitate au desfășurat activități de control privind apărarea împotriva incendiilor, la operatorii economici din zona Brâncoveanu.

S-au verificat în mod special existența autorizației de securitate la incendiu, exploatarea instalațiilor cu rol de securitate la incendiu, instalațiilor electrice și de încălzire, asigurarea condițiilor de intervenție, verificarea modului de instruire al personalului, reglementarea fumatului și oprirea funcționării în cazul încălcării grave a cerinței de securitate la incendiu.

Au fost controlați 13 operatori economici, fiind constatate 38 de nereguli, pentru care s-au aplicat 38 de sancțiuni contravenționale, dintre care 23 de avertismente și 15 amenzi contravenționale, în cuantum de 150.000 de lei.


Principalele nereguli au fost:
– lipsa autorizației de securitate la incendiu;
– exploatarea necorespunzătoare a instalațiilor electrice;
– căile de evacuare sunt îngustate prin amplasarea de materiale-manechine, confecții textile, încălțăminte-, care reduc lățimea liberă de circulație.

Controalele vor continua și în perioada următoare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.