Două seri de recitaluri de neratat la cea de-a treia ediţie a...

Două seri de recitaluri de neratat la cea de-a treia ediţie a evenimentului Live In The City

0
DISTRIBUIȚI

Cea de-a treia ediţie a evenimentului „Live in the City” – manifestare organizată de Casa de Cultură a Municipiului Lugoj, cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Timiş, Consiliul Local şi Primăria Lugoj – va aduce în faţa melomanilor o serie de recitaluri interesante alături de nume cunoscute ale muzicii autohtone.

Prima zi a evenimentului va avea loc mâine, de la ora 19.00, la English Pub din Lugoj. Vor concerta duo–ul Horea Crişovan şi Florin Cvaşa şi Cosmin Farcaş.

Horea Crişovan (chitară) și Florin Cvasa (cajon) vor susține un recital în care va fi prezentat albumul My Real Trip. Horea Crişovan este considerat unul dintre cei mai buni chitariști români din noua generație, cu o vastă experiență. La Gărâna a cântat în deschiderea concertului lui Eberhart Webber (2003) și al lui Mike Stern (2005). În 2006 cântă cu Aura Urziceanu Band într-un concert îndelung aplaudat, în deschiderea lui Jean Luc Ponty, iar în 2007, alături de Dominique di Piazza, cântă în deschiderea concertului lui Scott Henderson. În anul 2011, deschide Festivalul Internațional de Jazz de la Gărâna, cu compoziții proprii, interpretate în formulă de cvartet, alături de Teo Milea, Mario Florescu și Victor Miclăuș. Participă la o ediție de excepție Mozart Rocks, la Craiova, în fața unui public de peste 4000 de persoane și, tot în seria colaborărilor filarmonice, parcurge împreună cu publicul timișorean drumul spre 2013, alături de Felicia Donose, în Concertul de Anul Nou susținut de Filarmonica Banatul din Timișoara.


Festivalul Baroc din Timișoara anului 2013 începe și se încheie pe acordurile de chitară ale lui Horea Crișovan: în deschidere, Răzvan Mazilu, alături de Judith State și Andreea Gavriliu, dansează într-un spectacol – concept inspirat de compozițiile lui Horea, iar în finalul festivalului, împreună cu Ilie Stepan și Mario Florescu, încântă publicul în BaRock Acustic Live. Anul 2014 marchează lansarea primului disc propriu, cu piese de muzică instrumentală, compuse, interpretate și înregistrate de autor, sub genericul My Real Trip, o incursiune sonoră în spațiul generos al worldmusic-ului.

Cel de al doilea concert al serii este un proiect muzical al lui Cosmin Farcaş, membru (clape/voce) al trupei Rareş Totu’s Midnight Sun, trupă cu care a participat, de două ori, la Lugoj, în 2012 şi 2017, la Gala de Blues Jazz. Este un proiect muzical intitulat “The Cosmic Ordering Service”. Denumirea proiectului este inspirată din mesajul cărţii, best seller, cu acelaşi titlu, al autoarei germane Barbel Möhr, care reflectă un concept de gândire pozitivă. Din punct de vedere muzical, “The Cosmic Ordering Service” reprezintă un spaţiu convergent al elementelor electro, soul, r&b şi jazz, care înclină spre o muzicalitate specială, cu influenţă personală omogenă, dar fără reguli sau limite.

Cea de a doua parte a manifestării se va desfăşura miercuri, 13 decembrie, la ora 19.00, la Teatrul Municipal „Traian Grozăvescu” din Lugoj şi va începe cu un concert al trupei compuse din Vali Ivănescu (voce/chitară), Daniela Marcu (percuţie), Cristi Vetan (chitară) şi Neluţu Căpraru (bas), care va interpreta cover-uri ale celebrelor formaţii Phoenix şi The Beatles. Trupa Axis, a tănarului chitarist timişorean Silviu Iliescu, care va încheia cea de-a treia ediţie a evenimentului este una dintre cele mai în vogă trupe de blues-rock din România şi Serbia (ceilalţi 2 componenţi ai trupei fiind din Serbia), cu un repertoriu compus, în mare parte, din piese proprii, dar şi cover-uri ale unor chitarişti celebrii.

Intrarea la evenimentele „Live in the City” este liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.