Dr. Diet, dieta bazată pe proteine care te poate readuce la forma...

Dr. Diet, dieta bazată pe proteine care te poate readuce la forma ideală. În ce constă

0
DISTRIBUIȚI

Împotriva exceselor de greutate nu există un secret unic, o regulă generală care se poate aplica tuturor persoanelor și care garantează succesul. Mai mult decât toate, contează ambiția personală, consecvența și disciplina cu care este respectat un anumit plan alimetar impus.

Una dintre dietele care au dat rezultate, și care a fost experimentată de propria persoană, este cea a medicului endocrinolog Dana Stoian, care, după sarcina pe care a avut-o, s-a trezit cu 25 de kilograme în plus. A fost momentul în care a pus bazele a ceea ce se numește acum Dr. Diet. „Povestea a plecat cu un plus ponderal de-al meu. M-am îngrășat în contextual sarcinii mele. Nici nu am simțit la început, însă șocul a venit după ce m-am întors de la spital și nu mai aveam strop de edem, de apă sau orice altfel de reținere. Aveam un plus de 25 de kilograme față de când am început sarcina, iar pantalonii s-au oprit la nivelul genunchilor.


A fost relativ traumatizant. M-a ajutat să îi înțeleg pe pacienți ulterior”, a explicat conf. dr. Dana Stoian, invitată la emisiunea PRESSALERT LIVE.

Dr. Diet este împărțită în trei etape, cea mai grea dintre acestea fiind prima. „Este o dietă cu un procent proteic important. Este destinată în special femeilor tinere, sănătoase. Evident că există un tip de persoane ce nu pot tine dieta, cei cu diabet, cu antecedente de infarct etc. Sunt trei etape mari. Prima e cea mai drastică, iar fiecare durează între trei și șase săptămâni, în funcție de ritmul de slăbire. Prima etapă constă într-un procent foarte important de proteine. Sunt 14 zile, fiecare are cinci mese, trei principale și două gustări. Se pot consuma salate, grătare, ouă, crudități. În etapa a doua procentul de proteine scade, cel de legume crește, iar în a treia etapă se încadrează și fructele”, a specificat medicul endocrinolog Dana Stoian.

Ca în orice caz, există și persoane ce în urma unor diete pun înapoi kilogramele. „Toată lumea dă vina pe faptul că a ținut o dietă și că s-a reîngrășat. Normal că asta se întâmplă, pentru că începi să mănânci cum ai făcut-o înainte de dietă. Motivația mea, marele meu noroc, a fost că mi-a plăcut mai mult să mă îmbrac decât să mănânc. Dacă nu, poate aș fi rămas la 85-90 de kilograme”, a declarat conf. dr. Dana Stoian.

Abstinența este un lucru foarte important în această perioadă de dietă, iar printre lichidele permise, în afara apei, se pot număra ceaiul neîndulcit, apa minerală sau cafeaua, evident, fără zahăr.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.