Energie fără cofeină: efectele miraculoase ale ceaiurilor asupra organismului

Energie fără cofeină: efectele miraculoase ale ceaiurilor asupra organismului

0
DISTRIBUIȚI
Foto: stylecraze.com

Deşi un bun energizant, cafeaua ne poate afecta în mod serios starea de sănătate dacă o consumăm în cantităţi mari. Printre efectele negative ale consumului de cafea amintim tahicardia, stările de agitaţie sau insomniile. Deşi cei mai mulţi dintre noi cunoaştem riscurile la care ne supunem atunci când bem cafea, rareori reuşim să limităm consumul sau să renunţăm la licoarea cu ajutorul căreia ne trezim de ani buni.  Cei care doresc să modereze consumul sau chiar ssă se lase de tot de cafea au la dispoziţie mai multe sortimente de ceai.


Pe lista cu băuturi care ne oferă un plus de energie se numără ceaiul negru, ceaiul verde şi ceaiul de aloe vera.

Ceaiul negru – băutura care ne fereşte de cancer

Ceaiul negru este una din cele mai populare băuturi la nivel mondial. Este un excelent substitut pentru cafea graţie conţinutului redus de cofeină. Printre motivele pentru care este indicat să consumaţi ceai negru se numără reducerea riscului de apariţie a cancerului. Ceaiul negru este şi un bun aliat în lupta împotriva bolilor cardiovasculare.

Ceaiul verde – elixirul tinereţii

Proprietăţile antioxidante fac din ceaiul verde una din cele mai sănătoase băuturi. Pe lângă efectul energizant, ceaiul verde scade riscul apariţiei cariilor, are un rol important în reglarea procesului de digestie şi este un excelent aliat al celor care doresc să rămână tineri cât mai mult timp, fiind o excelentă sursă de antioxidanţi. Mai mult, specialiştii au descoperit că oamenii care consumă ceai verde au o mai bună capacitate de concentrare.

Ceaiul de aloe vera – licoarea detoxifiantă

Este unul din cei mai buni înlocuitori ai cafelei. Ceaiul de aloe vera ne ajută nu doar să ne simţim mai bine, ci şi să oferim organismului nostru un surplus de energie. Printre efectele benefice ale ceaiului de aloe vera se numără şi prorietăţile detoxifiante. De asemenea, ceaiul de aloe vera are o contribuţie importantă în accelerarea procesului de regenerare celulară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.