EXCLUSIV Timișorenii vor putea ajunge pe apă până la Viena. Acord important...

EXCLUSIV Timișorenii vor putea ajunge pe apă până la Viena. Acord important pentru un proiect de milioane de euro VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Anunțul a fost făcut în această seară de către șeful Administrației Bazinale de Apă Banat, Titu Bojin, aflat în studioul HDV, la emisiunea PRESSALERT LIVE. A fost nevoie de acordul autorităților sârbe pentru ca timișorenii să aibă posibilitatea în următorii ani să navigheze pe Bega, peste granița cu Serbia, având astfel posibilitatea să ajungă pe Tisa și apoi pe Dunărea, chiar până în capitala Austriei, la Viena.

„În condiții normale, în perioada următoare se va realiza navigația pe Bega. Am primit confirmarea de la Ministerul de Externe cum că vecinii noștri sârbi, în urma demersurilor efectuate de noi, și-au dat acordul pentru realizarea proiectului IPA, în valoare de 14 milioane de euro, jumătate de fiecare parte, pentru reabilitarea nodului hidrotehnic de la Sânmihaiu Român, care va crea cale liberă pentru ceea ce înseamnă navigație pe Bega”, a dezvăluit Titu Bojin la PRESSALERT LIVE.

Tot în legătură că navigarea pe canalul ce străbate Timioara, fostul președinte al Consiliului Județean Timiș a admis că Nicolae Robu, pe care-l consideră un prieten bun, a greșit.


„S-a greșit modul de gândire pentru realizarea Administrației căii navigabile a Begăi de acum doi ani, când trebuia să fie dată în sarcina unei instituții ce se ocupă de zona aceasta. Lae (n.r. – Nicolae Robu), în dorința de a fi la primărie, a dat în administrația RATT. Există dorința pentru realizarea acestei activități. Apele Române, cu acordul Bucureștiului, ne-am dorit preluarea ei. Bucureștiul nu a fost prea săritor ca să se facă navigarea”, a specificat directorul Administrației Bazinale de Apă Banat.

Startul proiectului va trebui să aibă loc pe parcursul anului viitor. „Vom avea șansa de a merge în Serbia, pe apă. Va fi realizat în mod obligatoriu, nu se mai pune problema, pentru că avem bani de la Guvern, din fonduri europene. Putem discuta despre faptul de a merge la Viena, pe apă, cum a fost pe vremuri”, a dat garanții Titu Bojin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.