Festival de filme scurte portugheze, la Universitatea de Vest Timișoara. Ce pelicule...

Festival de filme scurte portugheze, la Universitatea de Vest Timișoara. Ce pelicule vor fi proiectate

0
DISTRIBUIȚI

Trei orașe din România care au lectorate de limbă portugheză, printre care și Timișoara, găzduiesc festivalul de scurtmetraje portugheze de la New York, prin colaborarea dintre Asociația Fala Português! și Arte Institute din New York, cu sprijinul Institutului Francez și al Institutului Camões pentru Cooperare și Limbă Portugheză. La Timișoara, proiecțiile au început ieri și continuă astăzi, de la ora 18.00, în aula Bibliotecii Centrale Universitare „Eugen Todoran”.

Scurtmetrajele prezentate la ediția din acest an au fost apreciate de un juriu reprezentativ pentru cinematografia portugheză, braziliană și americană: Marcio Miranda Perez, coordonator al Festivalului de Scurtmetraje din São Paolo, regizorul Don Cato și actorul Ruben Alves.


Pe lângă 13 scurtmetraje, festivalul a inclus și un film documentar, „Portughezi din Soho”, despre comunitatea de portughezi din cartierul newyorkez Soho sosită în Statele Unite după cel de-al doilea război mondial, care va putea fi văzut în astăzi, de la ora 18.00.

Scurtmetrajele prezentate în cele două zile ale festivalului au subiecte diverse, de la implicarea unor copii dintr-un mic sat pescăresc în traficul de droguri, comerțul tradițional dintr-un vechi cartier al Lisabonei – o adevărată viață rurală ascunsă în metropolă, o poveste de dragoste, dar și frică, ficțiune sau animație, până la firele nevăzute care leagă viețile oamenilor, povești despre singurătate, angoase sau semnificația morții cuiva drag, reportaje despre transformările urbane sau vechi ocupații pe cale de dispariție. Toate proiecțiile vor fi subtitrate în limbile română și engleză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.