Fetița ai cărei părinți au fost obligați să accepte tratamentul pentru cancer...

Fetița ai cărei părinți au fost obligați să accepte tratamentul pentru cancer a ajuns la Timișoara. De ce nu poate beneficia de transplant de celule stem

0
DISTRIBUIȚI

Petronela, fetița de opt ani, din județul Iași, în cazul căreia instanța a decis să oblige părinții să accepte tratamentul pentru cancer, a sosit, în această dimineață, la Spitalul de Copii din Timișoara, dar nu poate beneficia de transplant de celule stem, deocamdată.

Medicul Mihai Gafencu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii “Louis Țurcanu” din Timișoara, medicul Mihai Gafencu, a declarat că fetița a ajuns cu o ambulanță în unitatea medicală, la ora 09.00, fiind supusă mai multor investigații, în condițiile în care boala a revenit.

”Copilul a sosit în Spitalul Louis Țurcanu din Timișoara, dedicat secției de oncohematologie. A fost preluat de colegii noștri și personal de șefa secției, conferențiar Smaranda Arghilescu. Este actualmente în investigații pentru a se preciza exact stadiul revenirii acestei boli crunte și a diagnosticului de precizie, care să poată permite apoi orientarea terapiei spre metodele devenite clasice deja: chimioterapia sau intervenția chirurgicală, dublate sau nu de celeltalte procedure”, a declarat medicul Mihai Gafencu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului de Copii “Louis Țurcanu” din Timișoara, deocamdată nu se poate realiza transplanul de celule stem, pentru că fetița nu are indicație medicală în acest sens.

“Transplantul de celule stem nu se poate face actualmente, pentru că nu are indicație.


El se face în momentul în care există indicația pe tip de boală, de aceea am luat anumite investigații și trebuie stadializată recăderea acestui copil. Este o recădere de tumoră solidă”, a mai precizat medicul Mihai Gafencu.

Fetiţa de opt ani din județul Iași a ajuns la spital după mai bine de cinci luni de când nu a mai fost văzută de un medic şi nu a mai făcut tratament. În acest caz, Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi a solicitat, printr-o ordonanţă preşedinţială, ca familia să fie obligată să ducă copila la tratament. Părinții acesteia spuneau că se tem că fetiței îi vor fi furate organele în timpul operației.

Petronela a fost diagnosticată cu cancer la rinichi şi are metastaze pulmonare. În ultimii ani a fost operată de mai multe ori şi, deşi era programată pentru consult şi internare la Spitalul de Copii Sfânta Maria din Iaşi în vara acestui an, părinţii au refuzat tratamentul. Aceştia au susţinut că nu mai au încredere în doctori şi nu doresc ca fiica lor să mai primească asistenţă medicală. Ultima dată când a fost consultată de medicii oncologi a fost în luna iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.