Fostul premier Sorin Grindeanu, la Timișoara de Ziua Națională. Mesajul Mitropolitului Banatului

Fostul premier Sorin Grindeanu, la Timișoara de Ziua Națională. Mesajul Mitropolitului Banatului

2
DISTRIBUIȚI

Unitatea este cheia progresului pentru România – acesta este nota generală a mesajelor transmise de oficialitățile locale cu ocazia zilei de 1 Decembrie. Ceremonia organizată cu ocazia Zilei Naționale în fața Prefecturii Timiș a strâns mii de oameni, care au asistat la parada militară.

Sorin Grindeanu, fostul premier al României a declarat că „eu doresc să le transmit tuturor românilor de aici de la Timișoara «La mulți ani, La mulți ani, România, La mulți ani tuturor românilor» așa cum am spus și să avem parte de liniște și de unitate, e nevoie de unitate în perioada imediat următoare și pentru România mai ales că întrăm în anul în care vom sărbători centenarul îmi doresc tot binele din lume așa cum cred că își dorește fiecare român. Eu sunt convins că tot anul viitor, anul în care vom sărbători 100 de ani de la Marea Unirea va însemna un an în care să ne dovedim unitatea, să dovedim că suntem buni și să fim și mai buni”.

Mitropolitul Banatului Ioan Selejan le-a transmis românilor că „astăzi este ziua tuturor românilor, oricum i-ar chema, Ioan, Vasile, Maria. Dumnezeu să îi binecuvânteze pe toți românii care trăiesc în țara noastă și pe cei care sunt departe de țară și le transmitem și lor mesajul acesta că dulcea Românie îi așteaptă acasă oricând chiar dacă acum sunt departe de țară să își câștige o bucată de pâine acolo, dar totuși țara îi așteaptă aici, o țară care, iată, dăinuiește peste veacuri”.

Călin Dobra, președintele CJ Timiș a declarat că „astăzi, de 1 decembrie, sărbătorim Ziua Națioanlă a României.


E un moment important să ne uităm în urmă la înaintașii noștri care au realizare Marea Unire, dar e un moment important să ne uităm și în viitor, e important să transmitem un mesaj de unitate și de luptă pentru ceea ce înseamnă neamul românesc. Cred că este important ca anul viitor când sărbătorim Marea Unire să fim mai uniți ca niciodată, să ne apărăm unitatea românească. La mulți ani, dragi români. La mulți ani, România”.

Viceprimarul Dan Diaconu a transmis un mesaj privind responsabilitatea individuală. „La multi ani, români. La mulți ani, România. Este un moment cu siguranță al unității pentru întreaga țară, dar și un moment în care să ne gândim ce putem să facem individual pentru ca viitorul acestei țări să fie cel pe care ni-l dorim așa cum 1918 a reprezentat unire și dorința a milioane de suflete de români individual cred că și pentru anii viitori răspunsul legat de viitorul țării se regăsește în fiecare dintre noi”.

Foto: Virgil Simonescu

2 COMENTARII

  1. Sigur, la multi ani, mare fericire cu desfiintat spitale (Sf Pantelimon Bucuresti) si scoli (Colegiul Mincu Timisoara), bravo voua, chiar am motive sa fiu mandru ca sunt roman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.