Premiere într-un cadru mai ”intim” pentru cei mai buni sportivi din Timiș...

Premiere într-un cadru mai ”intim” pentru cei mai buni sportivi din Timiș în anul 2017. Performerii de top, cu mai puțini bani din cauza legislației FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Trofeele pentru ”olimpici”

Gala Sportului Timișean 2017 a fost organizată mai târziu în acest an, aproape de Crăciun. Organizatorul, Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Timiș, a dorit să evite nemulțumirile din trecut, când unele performanțe de ultim moment au modificat topul. Cu mai puțini bani de la autorități, mai mult încurcate decât ajutate de modificările de legislație, mulți sportivi au absentat motivat de la gală, inclusiv luptătoarea Estera Dobre, desemnată sportivul anului. În schimb, din top 10 nu au lipsit atletele timișorence din noul val.

În acest an sportivii, antrenorii și conducătorii din lumea sportului a fost invitați la o locație cunoscută de pe malul Begăi în loc de Sala Multifuncțională a CJT-ului, precum în edițiile precedente. Gala din acest an a avut de asemenea destule absențe, fie pe motiv de selecție la lotul național, fie pentru alte… gale. Așa cum e cazul luptătoarelor care au onorat evenimentul federației de specialitate. Campioana națională Estera Dobre, dar și Simona Pricob, locul 3 în topul întocmit de DJST Timiș, erau azi la București. Au fost multe absențe, dar și prezențe însolite, precum cele alte atletelor Andreea Hojda și Cristina Bălan, campioane naționale la juniori, locurile 6 și 7 în topul olimpic.

Au fost și surprize neanunțate, precum prezența lui Nini Dica, ambasador al județului Timiș în lume. În schimb, celălalt ambasador anunțat, Horia Colibășanu, a lipsit, el fiind la pregătire în Alpi. Din partea Timișoara Saracens, desemnată și în 2017 echipa anului, a venit Valentin Popârlan. Au mai fost premiați antrenorul anului Petru Brândușan, dar și sportivii din topul neolimpic, cât și alți antrenori și conducători din lumea sportului timișean. Topul complet poate fi consultat AICI.

”O remarc pe Estera Dobre, e și recunoscută de FR de Lupte, chiar azi are loc gala unde și Estera e premiată. Bineînțeles îl avem și pe Nini Dica, ambasadorul județului Timiș în lume, recunoscut și el de organismele internaționale, fiind declarat tenismanul anului la vârsta de 16 ani. De asemenea, Horia Colibășanu, ambasador și el. La ramurile olimpice toți din top sunt cu rezultate majore la campionatele europene și mondiale”, a declarat Adrian Tal, directorul DJST Timiș.

Cupele și diplomele nu au lipsit, dar spre deosebire de alți ani au scăzut premiile, motivul e că legislația are destule neclarități.


Culmea, CJ Timiș a rămas cu un excedent bugetar, dar normele încurcă situația când vine vorba de premierea sportivilor. În acest an cel mai mare premiu ar fi fost în jur de doar 600 de lei.

”CJT a rămas partenerul nostru de nădejde, atât al instituției, cât și al sportivilor de performanță. E printre puținele institute care susțin sportivii de la sporturile individuale. De la început am vrut să o împingem cât mai aproape de finalul anului, pentru a putea premia și rezultatele de pe urmă. Să nu ne trezim ca și anul trecut când a trebuit să dăm un loc la mai multe persoane. Ca și până acum Gala Sportului Timișean, ca întreg concept, e organizată de Direcția Județean pentru Sport și Tineret Timiș. Premiile în bani erau asigurate de CJ Timiș, pentru noi e același lucru, doar că premierea în bani e mult mai mică. În matca limitei legislative”, a conchis Adrian Tal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.