Innomatch 2017 aduce la Timişoara poveşti de succes cu impact economic major....

Innomatch 2017 aduce la Timişoara poveşti de succes cu impact economic major. Cum poţi intra în competiţia Scale Up

0
DISTRIBUIȚI

Inovarea este cuvântul de ordine ales pentru Timişoara în următoare perioadă, cu dorinţa de a aduce plus valoare și experiențe practice de atragere de capital privat în sectorul TIC și automotive.

Innomatch, evenimentul regional de inovare aflat la a 5-a ediție, va aduce la Timișoara o parte din cele mai relevante persoane din domeniu: Jason Braverman, Chief Innovation Officer al Verdium, autoritate internațională în domeniul autentificării biometrice, Maxine Adam, Head of Innovation Services, Greenwich Research and Enterprise, Emma Fau, Fondator EU Capital și Strategic Advisor Startup Europe Regions Network, și Adrian Val Harea, Head of Engineering Product Line Electronic la Continental.
În cadrul evenimentului ce va avea loc în data de 12 decembrie 2017 la Venue se vor prezenta și serviciile Enterprise Europe Network, rețea orientată pe susținerea inovării și expunerea internațională a companiilor.

„Nouă, românilor, ne place să spunem că suntem inventivi! Ajunge oare doar atât sau mai trebuie să adăugăm “ceva”? Cred cu tărie că inventivitatea este doar primul pas. Alături de tenacitate şi spirit antreprenorial, putem produce plus valoare prin inovare. Haideţi să descoperim împreună acest “ceva” de la cei care stăpânesc inovarea şi o aplică cu succes!”, punctează Sorin Maxim, Director ADR Vest.

Sorin Maxim
Sorin Maxim

Ediția din acest an va beneficia de prezența unor experți din Marea Britanie, Canada, Belgia și România, care vor prezenta povești de succes privind inovarea în sectorul TIC și automotive, bune practici privind servicii de suport pentru afaceri care au generat impact economic major, precum și experiențe practice de atragere de capital privat în vederea creșterii capacității de producție și vânzări.

“Consider că, pentru ca fiecare dintre noi să performăm în mod autentic, independent de organizația în cadrul căreia lucrăm, este nevoie să beneficiem de un “ecosistem”, de un context care să ne favorizeze eforturile. Așadar, energia și timpul nostru, în calitate de experți Enterprise Europe Network, se concentrează pe a îndemna managerii să realizeze un pas în plus față de momentul prezent, care poate fi chiar și unul foarte favorabil deja pentru întreprinderea lor, înspre accesare de noi piețe, inovare accelerată sau actualizare a modelului de afaceri.

Raluca Cibu Buzac
Raluca Cibu Buzac

Mai mult decât atât, implicăm și alți actori regionali în aceste activități de sprijinire a afacerilor, ceea ce, în timp, contribuie la construcția acelui “ecosistem” regional de care avem cu toții nevoie”, crede Raluca Cibu-Buzac, Director Politici Regionale și Internaționalizare și Coordonator EEN pentru Regiunile Vest și Sud-Vest Oltenia

Competiția Regională ,,ScaleUP” şi surprizele pregătite pentru trei IMM-uri

De asemenea, Innomatch 2017 va include Competiția Regională ,,ScaleUP” prin care se urmărește selectarea a trei IMM-uri inovatoare pentru a fi sprijinite să își scaleze afacerea. La această competiție se pot înscrie întreprinderile mici și mijlocii din orice sector economic din regiunile acoperite de rețeaua Enterprise Europe Network și anume Vest (Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș) și Sud-Vest Oltenia (Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea), cu o vechime de minimum 3 ani. Companiile participante la competiție vor avea posibilitatea să își prezinte planurile de scalare a afacerii în format de tip ”pitching” în fața întregului auditoriu din cadrul Evenimentului Regional de Inovare Innomatch 2017.

Cele trei companii câștigătoare vor beneficia de un pachet de suport care va include:
• Realizarea strategiei pentru scalarea afacerii
• Coaching pentru implementarea strategiei pentru scalarea afacerii
• Sesiuni de instruire dedicate temelor specifice etapei de scalare (ex.


managementul inovării, leadership, scalare internațională)
• Suport în identificarea de parteneri strategici internaționali
• Consultanță individuală pentru accesarea de noi piețe internaționale
• Promovarea companiei în plan internațional.

Participarea la Competiția Regională ,,ScaleUP” se poate face prin completarea formularului de înregistrare accesând link-ul cu documentele de înscriere. Termenul limită pentru transmiterea formularelor este de 5 decembrie 2017. Ulterior sesiunii de ”pitching” din data de 12 decembrie 2017, va avea loc evaluarea formularelor depuse, iar câstigătorii vor fi anunțați în data de 15 decembrie 2017.

Evenimentului Regional Anual de Inovare Innomatch2017 este organizat de ADR Vest în cadrul Enterprise Europe Network (EEN) – rețea europeană prezentă în peste 60 de țări, al cărei scop este acela de a sprijini întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri) în dezvoltarea potențialului inovativ și de afaceri pentru creșterea competitivității și dezvoltare inteligentă și durabilă. ADR Vest este partener al rețelei EEN începând din 1 ianuarie 2015.

Mai multe informatii despre aceasta ediţie a Evenimentului Regional Anual de Inovare, precum şi despre ediţiile anterioare, se găsesc pe pagina web Tehimpuls.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.