Joc de şah sonor între sintetizator şi percuţie: Karpov Not Kasparov concertează...

Joc de şah sonor între sintetizator şi percuţie: Karpov Not Kasparov concertează la Timişoara VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Eroi locali ai Bucureștiului și în același timp turiști muzicali destul de activi prin Europa, Karpov not Kasparov fac muzică după reguli de șah – folclor oriental mixat cu sunetele ringurilor de dans ale anilor ’80. Formaţia al cărei disc de debut a fost nominalizat „albumul lunii” de către Vice Magazine, Karpov Not Kasparov, va susţine un concert la Timişoara.

Istoria jocului de şah sonor între sintetizator şi percuţie (cum îşi alintă muzica cei doi componenţi ai proiectului Karpov Not Kasparov) a început încă din toamna anului 2011 cu un E.P. numit „Soundtrack For A Game Of Chess“, care a fost urmat la doi ani diferenţă de partea a doua şi mai apoi de un album scos acum doi ani. După cum era de aşteptat, piesele scoase la lumină de Valeriu şi Eduard au reuşit să facă furori prin cotloanele underground-ului românesc, iar anul trecut, odată cu apariţia discului Soundtrack for a Game of Chess (The Vocal Edits), la casa de discuri Fiver House Records, muzicienii au avut parte de o recunoaştere deosebită din partea melomanilor.

Una din piesele cele mai cunoscute ale celor de la Karpov Not Kasparov este cea dedicată celebrei Elisabetha Polihroniade, care demonstrează că băieţii se ştiu bine de tot şi cu incursiunile în free – jazz şi experimental music.


Karpov Not Kasparov îmbină într-un mod radios sound-urile 80s cu electro – pop – ul francez al unor Justice sau General Eletricks peste care se aude un clipocit fin de Dâmboviţa. E un soi de „chessmaster“ de România pentru care s-a inventat neaoşa expresie „marfă“.

Poate ar mai fi de notat că live-urile lor sunt mereu altfel şi de multe ori includ numere de dans contemporan, proiecţii cu şah între voluntari, figuri de balet, ore de aerobic sau coloane sonore în timp real pentru filme mute. Unele dintre aceste spectacole s-au întâmplat în locaţii neaşteptate, frizerii, aziluri de bătrâni, magazine de pantofi sau toalete de restaurant.

Concertul va avea loc la Reflektor Venue, joi 7 decembrie, de la ora 22.00, iar biletele costă 20 lei în avans (Viniloteca şi librăriile Cărtureşti Timişoara), 30 lei la faţa locului sau 40 lei (acces plus CD).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.