Suflu proaspăt în biblioteca dedicată lui Poli Timișoara. Se lansează cartea ”O...

Suflu proaspăt în biblioteca dedicată lui Poli Timișoara. Se lansează cartea ”O cronică violetă”, povestea celor mai tumultoși ani ai fotbalului de pe Bega

0
DISTRIBUIȚI

Deși Poli Timișoara nu mai e sinonim în ultimii ani cu performanța de top în fotbalul românesc, culorile alb-violet generează în continuare pasiune. Ștefan Cârpanu și Andrei Vajna, care și-au început ”cariera” în tribunele arenei ”Dan Păltinișanu”, își lansează vineri prima carte, ”O cronică violetă” – dedicată fenomenului mult iubit.

Ideea cărții despre Poli i-a ”trăznit” pe cei doi autori la aniversarea de 15 ani a blogului cronicavioleta.ro, fondat în 2001. ”O cronică violetă: Poli Timișoara – între pasiune și identitate”, aduce un suflu proaspăt, tânăr, între cărțile scrise în special în ultimii ani despre clubul fanion de pe Bega.

Începând cu primele amintiri pe care le avem despre echipa alb-violeților, din mijlocul anilor nouăzeci, până la zona crepusculară în care ne ducem acum existența de suporteri, am tras de firul violet să se despleticească.


Cu ce am rămas este o sagă a identității în fotbalul timișorean: de la Zambon la Iancu, la Robu, la Druckeria, toți cei care și-au asumat să controleze destinul clubului au generat efecte profunde asupra poliștilor de pretutindeni și asupra a ceea ce reprezintă Poli pentru Timișoara. Pe unele am vrea să nu le uităm niciodată, pe altele să nu le fi trăit vreodată”, se arată în prezentarea cărții.

”O cronică violetă” spune și povestea inedită a relației celor doi autori cu Poli. Ea urmărește povestea vechiului club, dar și momentul 2012. Ștefan Cârpanu le-a urmărit îndeaproape atât pe ACS Poli, cât și pe ASU Politehnica, la începuturile celor două proiecte și explică motivul pentru care a ales să rămână fidel primeia. ”Ne dorim s-o celebrăm împreună pe Poli, de la un capăt la celălalt, cu bune și cu rele, indiferent de nuanțele de violet pe care le purtăm”, mai spun cei doi tineri autori.

Lansarea cărții are loc vineri, de la ora 19.00, la Galeria Jecza, de pe Calea Martirilor din Timișoara. Printre invitații care vor dialoga cu poliștii prezenți la eveniment se numără Marcel Tolcea și Adrian Bodnaru. ”O cronică violetă” se bucură și de un ”review” al scriitorului Radu Paraschivescu. Cartea va putea fi achiziționată la lansare, costă 25 de lei și urmează să apară la librăriile din oraș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.