Lună plină de evenimente la Centrul Cultural German și Institutul Francez din...

Lună plină de evenimente la Centrul Cultural German și Institutul Francez din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1154590163">

Institutul francez organizează astăzi, de la ora 18.30, un „meci” de improvizație teatrală, în cadrul atelierelor de improvizație „Tim´prophonies”, animate de actorii și regizorii Lali Ducasse și Lionel Lainard de la compania teatrală „Dirlida” din Toulouse. Studenți din șase orașe, care reprezintă opt universități din întreaga țară, au venit la Timișoara pentru a participa la aceste ateliere și pentru a participa la meciul din această după-amiază, o avanpremieră a următoarei ediții a Festivalului Internațional de Improvizație și Teatru Francofon de la Timișoara (FIFITUT) care va avea loc la sfârșitul lunii martie 2018.

În 7 decembrie, Centrul Cultural German invită publicul cinefil la ceainăria Cărturești de pe strada Mercy, unde, de la ora 18,30, va fi proiectat filmul „Între lumi”, povestea unei prietenii neobișnuite legate în Afghanistan între un soldat german care primește ordinul de a apăra un sat pe care talibanii voiau să-l cucerească și tânărul afgan Tarik, luat ca interpret, precum și încercarea de a cîștiga încrederea locuitorilor și a autorităților într-o lume complet diferită de cea din care venea. Filmul este subtitrat în limba engleză iar intrarea este liberă.

La început de iarnă, o călătorie nocturnă și electrizantă via Paris-Berlin este oferta Institutului Francez și a Centrului Cultural German Timișoara, în compania unora dintre cei mai buni și în vogă DJ francezi și germani. În 9 decembrie, Phil Evans din Germania, împreună cu Cosmo Vitelli și Dj Sundae din Franța, vor fi prezenți la D´arc The Bar, într-o călătorie nocturnă sub genericul „Paris-Berlin Electronic Winter Night”, și promit o noapte cu o atmosferă care va face publicul să uite gradele de afară. Atmosfera va fi încălzită de DJ-ul timișorean Angel Souleud Out.

Copiii cu vârste cuprinse între 8 și 12 ani vor avea parte în 11 decembrie, între orele 16,30 și 17,30, de un club de lectură organizat de Centrul Cultural German, unde povești minunate din fascinanta lume a cărților îi va purta într-o călăturie fantastică prin întreaga lume și chiar prin timp, iar în 13 decembrie, la aceeași oră, atelierul creativ organizat pentru sărbătoarea Crăciunului așteaptă copiii care au între 5 și 10 ani să confecționeze tot felul de decoruri pentru a împodobi casa și bradul de Crăciun.

Între 15 și 19 decembrie, Institutul Francez recomandă un curs de teatru ținut de Rui Frati, actor și regizor la Théâtre de l´Opprimé din Paris și de echipa asociației Basca, un curs la care poate participa orice persoană interesată și la care publicul poate interveni în momentele-cheie ale acțiunii, pentru a propune o soluție conflictelor de pe scenă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.