Luptătoarea Estera Dobre, sportivul anului în Timiș. Cum arată topul județean al...

Luptătoarea Estera Dobre, sportivul anului în Timiș. Cum arată topul județean al celor mai buni performeri din 2017

0
DISTRIBUIȚI
sursa foto: ProSport

Directia Județeană pentru sport și Tineret Timiș a făcut azi public topul celor mai buni sportivi din județ în anul 2017. Marea câștigătoare din acest sezon calendaristic e vâlceanca Estera Dobre, sportivă legitimată și la CSM Timișoara. O constantă între laureații acestor gale, formația de rugby Timișoara Saracens a cucerit din nou titlul de cea mai bună echipă la jocuri sportive.

Top 3 al anului 2017 la sporturi olimpice a fost completat de canotoarea Andreea Popa (CSS Bega), campioană europeană la juniori, locul 2, respectiv de Simona Pricob (CSM Timișoara), printre altele, campioană națională la lupte libere. Pe poziția a patra s-a clasat campioana europeană de cadeți la lupte Roxana Țif (CSS Lugoj).

Estera Dobre a cucerit locul 1 grație mai multor performațe realizate în 2017, printre care și locul 5 la Campionatul Mondial, dar și medaliile de argint de la Campionatul European pe Națiuni și Campionatul Național.


Antrenorul anului a fost desemnat Petru Brândeușan (CSS – CSM Timișoara).

La sporturi neolimpice prima poziție a fost ocupată de Lucian Dan (navomodeilsm, CSM Timișoara). Horia Colibășanu a fost desemnat ambasador al sportului la ramurile neolimpice.

O serie de nominalizări au fost făcute de asemenea, printre care amintim de Ionel Pascotă, la sporturi tehnice, și Alexandru Cazacu (powerlifting).

La sporturi cu dizabilități va fi premiat Victor Doană (CS Maraton 93 Lugoj).

Timișoara Saracens, tot cea mai bună

Între echipele sportive regină e din nou cea de rugby. Timișoara Saracens fiind premiată pentru câștigarea titlului în ediția 2016-17, primul în sistemul toamnă-primăvară. Bănățenii au avut de asemenea un parcurs consistent în cupele europene.

La sporturi individuale laurii merg către echipa de tenis de masă CS Dumbrăvița, campioană națională și participantă în cupele europene de asemenea.

Topul complet al anului 2017 poate fi vizualizat AICI. Sportivii vor fi premiați pentru performanțele realizate miercuri, într-o gală finanțată în acest an în totalitate de către DJST Timiș. De altfel, gala are o mică întârziere față de anii precedenți, fiind organizată cu mai multe eforturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.