Moș Crăciun vine cu bani europeni. Un drum din Banat, modernizat cu...

Moș Crăciun vine cu bani europeni. Un drum din Banat, modernizat cu 4,5 milioane de euro

0
DISTRIBUIȚI

Drumul județean din vestul județului Caraș-Severin, care leagă localitatea Grădinari de intersecția cu drumul spre Secășeni, cu o lungime de 8,51 kilometri, va fi modernizat în următoarele 32 de luni, după ce contractul de finanțare al proiectului a fost semnat de Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest și Consiliul Județean Caraș-Severin.

Pe lângă modernizarea drumului, proiectul prevede realizarea de trotuare și piste pentru biciclete în comunele Grădinari și Ticvaniu Mare, marcaje, montarea de sisteme suplimentare de semnalizare și modernizarea a patru stații pentru mijloacele de transport în comun, care vor duce la creșterea siguranței rutiere pe acest segment de drum.


Totodată, modernizarea acestui tronson va facilita legătura cu rețeaua trans-europeană de transport, deservind în mod direct peste 4.000 de locuitori. Valoarea proiectului este de 4,43 milioane de euro, din care finanțarea nerambursabilă provenită din fonduri europene este de aproximativ 4,28 milioane de euro.

Până în prezent, în cadrul priorității de investiții care vizează stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura rețelei trans-europene de transport, inclusiv a nodurilor multimodale, în Regiunea Vest au fost contractate șase proiecte care beneficiază de o finanțare nerambursabilă de 85,65 milioane de euro iar un proiect cu o valoare a finanțării nerambursabile de 14,46 milioane de euro se află în etapa de contractare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.