Moș Crăciunii cu barbă albă, naturală, se lasă închiriați cu sume impresionante....

Moș Crăciunii cu barbă albă, naturală, se lasă închiriați cu sume impresionante. Cât de solicitați sunt în Ajun

1
DISTRIBUIȚI

mos craciun

O firmă din Timișoara care organizează petreceri și evenimente pentru copii a dezvoltat o afacere care merge ca pe roate în preajma Crăciunului. Astfel, de cinci ani, firma are una dintre cele mai mari echipe de Moș Crăciuni din țară, ce pot fi închiriați de către familii în Ajun, dar și pentru serbări sau alte evenimente. Iar prețurile sunt fabuloase, mai ales în cazul Moș Crăciunilor cu barbă albă, naturală, care au o vârstă respectabilă.

350 de lei, atât trebuie să scoată din buzunar părinții care doresc ca prichindeii lor să fie vizitați, în Ajunul Crăciunului, de un Moș “autentic”. Acesta vine însoțit și de un spiriduș, iar vizita nu durează mai mult de 20 de minute. Deși prețurile sunt mari, Moș Crăciunii de abia fac față cererilor în seara de Ajun. Tariful pentru un Moș Crăciun deghizat este de 150 de lei, tot pentru 15-20 de minute.

“Avem șase Moș Crăciuni autentici, cu păr cărunt, natural și barba albă, cu vârste între 50 și 65 de ani, și mai avem încă patru Moș Crăciuni deghizați, adică mai tinerei, cu barbă falsă, perucă. De fiecare dată, Moș Crăciunii autentici vin însoțiți de un spiriduș ajutător, aceștia fiind foarte solicitați mai ales în seara de Ajun, între orele 17.00 – 23.00 sunt ocupați cam pentru toate zonele Timișoarei”, ne-a declarat Mădălin Pătrașcu, coordonatul echipei de Moș Crăciuni.

Potrivit reprezentanților firmei, fiecare Moș Crăciun poartă o discuție cu părinții pentru a afla ce să-i transmită copilului în timpul vizitei.

“După ce intră în încăpere, Moș Crăciun îi ascultă pe copii, le pune întrebări: dacă au fost cuminți, ce și-au dorit de la Moșul. Este dialogul clasic dintre Moș și copii. Dacă este un grup mai mic de copii, și spiridușul poate să facă o activitate cu ei. Înainte de a intra, părinții le dau indicații Moșilor în ceea ce privește numele copiilor, ce ar dori părinții să transmită, ori că au fost prea cuminți, ori că n-au fost cuminți în anumite situații, sunt anumite detalii pe care vor părinții să le transmită înainte de vizită”, a explicat Mădălin Pătrașcu.

Printre cei care joacă rolul de Moș Crăciun se numără și Cornel Șoșdean.


Bărbatul are 63 de ani și povestește că poartă barbă de mulți ani, iar pentru că semăna cu Moș Crăciun, o cunoștință i-a făcut propunerea să joace acest rol în preajma sărbătorilor.

“De doi ani sunt Moș Crăciun. Am ajuns să fiu Moș Crăciun simplu, printr-o cunoștință. N-am făcut niciodată treaba asta, adică doar ocazional, acasă, m-a mai rugat un vecin, “nu te îmbraci în Moș Crăciun, că pe mine mă cunoaște”. Copiii cred foarte mult în Moș Crăciun când mă văd, sunt foarte încântați, îl îmbrățișează pe Moșul. Spiridușul își face programul, îl strigă pe Moșul, care vine cu sacul cu daruri. Barba mea e autentică, așa cum a crescut. Eu port barbă de mult timp, și în buletin am barbă albă”, ne-a povestit Cornel Șoșdean.

 

1 COMENTARIU

  1. TARE FAZA!
    REZUMÂND AFLĂM CĂ:
    1. MOȘ CRĂCIUN CU BARBA ALBA, DE VARSTA RESPECTABILĂ ARE VALOARE MARE !
    2. MOS CRĂCIUN DEGHIZAT, CU BARBA NEAGRĂ PE SUB BARBA ALBA FALSĂ ARE VALOARE MAI MICĂ
    3. IAR MOȘ GERILĂ…LIPSEȘTE DIN PEISAJ DE LA REVOLUȚIE…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.