Motivul pentru care șoferii așteaptă mai mult acum să treacă granița la...

Motivul pentru care șoferii așteaptă mai mult acum să treacă granița la Nădlac, în ambele sensuri

0
DISTRIBUIȚI
Foto: click.ro/arhivă

Timpii de așteptare la punctul de trecere a frontierei Nădlac II, din județul Arad, atât la intrarea în România, cât și la ieșire, au crescut, în această dimineața, unul dintre motive fiind acela că românii plecați la muncă în străinătate se întorc de sărbători în țară.

Purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Laura Bondar, a declarat că au crescut timpii de așteptare la vama Nădlac II, pentru că “suntem în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă”. Astfel, românii care muncesc în străinătate au început să se întoarcă în țară, motiv pentru care s-au format cozi pe sensul de intrare în România, dar și pe cel de ieșire din țară. “Au crescut un pic timpii de așteptare pentru că suntem în perioada premergătoare a sărbătorilor și s-au adunat mai multe automarfare și autoturisme.


Noi lucrăm la capacitate maximă, în funcție de infrastructura punctului. Timpi de așteptare crescuți avem la Nădlac II – 90 de minute la camioane și 40 de minute la autoturisme, la ieșirea din țară. Am înțeles că sunt 40 de minute și la intrare. La Nădlac I suntem fără timpi de așteptare”, a afirmat Laura Bondar.

Purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Arad le recomandă șoferilor să folosească și alte puncte de frontieră, pentru a evita aglomerația. “Polițiștii de frontieră încearcă să asigure un control eficient și operativ, astfel încât să nu întâmpinăm greutăți în această perioadă. Probabil că se vor aduna de săptămâna viitoare mai multe cozi. Timpii nu sunt foarte mari, dar au crescut”, a mai precizat Laura Bondar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.