Obiceiuri și superstiții de Anul Nou: ce purtăm, ce spunem, ce mâncăm

Obiceiuri și superstiții de Anul Nou: ce purtăm, ce spunem, ce mâncăm

0
DISTRIBUIȚI

Fie că ne dorim să slăbim, să câștigăm mai mulți bani, să plecăm în excursii exotice sau să ne stabilim la casa noastră, cu toții întrăm în 2018 cu o serie de dorințe. Îndeplinirea acestora depinde însă și de respectarea cu strictețe a unor superstiții, se spune din bătrâni. Informațiile legate de hainele pe care trebuie să le purtăm la trecerea dintre ani, dar și referitoare la mâncarea pe care trebuie să o servim de Revelion au fost transmise din generație în generație. Mai jos vă prezentăm câteva superstiții de Anul Nou.

Cei care vor să aibă parte de dragoste și veselie în 2018 trebuie să poarte haine roșii la trecerea în noul an.


În noaptea de Revelion nu avem voie să plângem sau să ne certăm, pentru că altfel vom avea parte de un an plin de evenimente triste.

În prima zi din noul an trebuie să ne asigurăm că prima persoană care ne trece pragul este un bărbat. Datina spune că dacă primul om care intră în casa noastră în noul an este bărbat, vom avea parte de noroc, în vreme ce dacă pragul nostru este trecut mai întâi de o femeie, ne putem aștepta să avem ghinion. Un alt obicei vechi spune că ușa casei trebuie să fie deschisă la trecerea dintre ani, pentru ca anul vechi să iasă și cel nou să intre.

Fetele care vor să își viseze alesul în noaptea de Revelion trebuie să pună într-un vas cu apă un fir de busuioc, o ramură de măr și un ban. Cei care vor să se ferească de ghinion în anul 2018, trebuie să nu înjure în noaptea de Revelion și nici să nu spună povești cu fantome sau morți. În prima zi din an este recomadat să nu împrumutați bani sau obiecte de preț și nici să nu plătiți taxe. Dacă visați ca 2018 să fie un an îmbelșugat, trebuie să vă asigurați că masa de Anul Nou este plină cu bunătăți, și că la cumpăna dintre ani aveți în buzunar o sumă de bani.

Foto: eventipersingleroma.it

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.