Operațiune de amploare a Poliției Române, la granița cu Serbia: motivul pentru...

Operațiune de amploare a Poliției Române, la granița cu Serbia: motivul pentru care au fost verificate mii de persoane și sute de mașini

2
DISTRIBUIȚI

Peste 2.000 de persoane și aproape 1000 de mașini au fost verificate, la mijlocul lunii noiembrie, de polițiști la cele cinci puncte de graniță cu Serbia, în cadrul unei ample acțiuni la care au participat țări membre ale Europol, Joint Action Days, potrivit unui comunicat trimis astăzi de Poliția Română.


Țara noastră și-a adus astfel aportul la operațiunea Western Balkans – Operation Calibre.

“Activitățile au vizat contracararea traficului ilegal de arme şi muniţii în spaţiul comunitar şi reducerea riscurilor asociate traficului de arme”, se arată în comunicat. Controlul de la frontieră a fost realizat sub coordonarea Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase – I.G.P.R., iar “pe toată perioada acțiunii, polițiștii specializați în arme, explozivi și substanțe periculoaseau efectuat controale la armurierii de pe raza județelor  Timiș, Caraș și Mehedinți, împreună reprezentanți ai A.N.A.F., D.G.V. și I.G.P.F. (…) În doar două zile, în cadrul Joint Action Days, în urma perchezițiilor domiciliare și controalelor efectuate la frontierele statelor Muntenegru, Macedonia, Serbia, Croația, Bosnia și Herțegovina, au fost transmise aproximativ 100 de mesaje prin intermediul canalului securizat de cooperare SIENA. Schimbul de date și informații cu Europol s-a realizat prin intermediul Unității Centrale de Analiză a Informaţiilor– I.G.P.R.”, se mai precizează în comunicat.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.