Paul Codrea, prezentat oficial de Ripensia Timișoara: ”Cred că e un club...

Paul Codrea, prezentat oficial de Ripensia Timișoara: ”Cred că e un club care mi se potrivește”. Ce planuri noi de viitor au roș-galbenii

1
DISTRIBUIȚI

FC Ripensia l-a prezentat astăzi oficial pe noul ei ”principal”. Paul Codrea, care a preluat echipa de la ”interimarul” Radu Suciu, după ultima etapă din acest an, își dorește întăriri la roș-galbeni în această iarnă și nu se gândește deocamdată la despărțiri.

Sosirea lui Codrea era știută de săptămâna trecută, el semnând cu ”Ripi” după jocul cu Luceafărul. ”Avem mare încredere în potențialul lui, în faptul că poate să ducă mai departe prima echipă, să o dezvolte la nivel fotbalistic, astfel încât să avem în cât mai scurt timp performanțe notabile”, a declarat Radu Ienovan, președintele lui ”Ripi”, despre numirea lui Codrea.

Fostul internațional în vârstă de 36 de ani e încântat de alegere.”Mă bucur foarte mult, era în aer momentul acesta. Tot eram întrebat de jurnaliști. A venit. Îi mulțumesc lui Radu că s-au gândit la mine, s-au gândit să-mi predea ștafeta. Ripensia reprezintă un club important în Timișoara și în România. Știm ce reprezintă chiar la nivel internațional, am primit mesaje de afară”, a spus Paul Codrea la prezentarea sa.

”Când m-am apucat de antrenorat Ripensia făcea primii pași de la reînființare. Cred că e un club care mi se potrivește… Sper să fac o treabă bună și să am sprijinul conducerii. Vreau să mulțumesc clubului Ghiroda pentru înțelegere. Am colaborat foarte bine, nu mi-au pus bețe în roate. Și acolo aveam planuri mari, pe care vreau să le duc mai departe aici. Voi colabora cu domnul Radu Suciu. Îi mulțumesc că m-a primit cu brațele deschise, mi-a prezentat un raport cu situația echipei. Va sta alături de mine”, a adăugat Codrea.

”Jucătorii sunt bine, cu gândul la vacanță, cred că i-am deranjat puțin, încă trei zile… dar nu îi voi ține mult. Vor pleca apoi în 8 reîncepem. În mare am creionat programul de meciuri amicale, dacă va fi vorba de cantonament va fi cu atât mai bine. Aș vrea nouă amicale. Am cerut și echipe de Liga I, II, a IV-a. E clar că trebuie să mai aducem jucători și dintre ei există posibilitatea, aș merge pe certitudini. Eu n-aș renunța la nimeni în momentul acesta, voi discuta cu domnul Suciu. Nu pot să vin cu mesajul că renunț la ei, nu-i cunosc bine pe cei pe care-i am”, a conchis cel care a mai pregătit-o și pe ASU Poli.

Strategie bazată pe tineri. Au preluat Auto

Directorul sportiv l-a asigurat pe Codrea că îl va sprijini în legătură cu probleme clubului.


”Ripi” își dorește de asemenea dezvoltarea unui centru de copii și juniori. De altfel, în această toamnă a fost practic preluat clubul de juniori FC Auto, unde s-a investit deja în proiectul ”Academia Ripensia”.

”Paul va trebui să creioneze el exact modul în care îl voi ajuta. Există multe căi, sunt multe probleme pe care trebuie să le rezolve și eu încerc să înlesnesc rezolvarea lor. Acestea există datorită unui lucru foarte simplu, partea sportivă a luat-o mult înaintea organizării. A fost o promovare în Liga a II-a la un moment dat greu previzibilă… nu a fost timp suficient pentru a se ameliora tot ce înseamnă organizare a clubului. Atât din punct de vedere al organigramei cât și a infrastructurii. Asta e marea problemă. Avem o problemă să continuăm și să îmbunătățim pas cu pas activitatea Academiei și echipei Primavera. Cred că viitorul clubului se leagă de aceasta. Ar trebui să devină pepinieră, clubul nu își permite să cumpere jucători de valoare… Sper ca împreună să acordăm suficient timp și resurse și pentru această academie și echipa a doua”, subliniat Radu Suciu.

”Afacerea” Mediop

Ripensia speră să aibă de câștigat și din trecerea lui Mediop Ndiaye la Viitorul. ”Chiar dacă pe termen scurt nu va fi posibil. Dar pe termen lung, atât financiar, cât și prin sportivii care ar urma să vină la noi, sperăm să fie mai bine. Nu am discutat condițiile. ”Avem nevoie de resurse. Orice sumă de bani e importantă pentru noi. Dar în același timp nu vom bloca trecerea sa. Discutăm de Viitorul și domnul Hagi”, a specificat Ienovan despre discuțiile care s-ar putea finaliza până la finele săptămânii. Ripensia ar putea accepta și venirea unor tineri la schimb cu Mediop.

”Mediop e o parte importantă din echipă, dar dacă va pleca și vin jucători, voi cere informații, nu va veni oricine”, a precizat Codrea.

100.000 de euro investiți în stadion

Radu Ienovan a adăugat că bugetul pentru un sezon de Liga a II-a însumează circa 250.000 de euro. Ripensia a investit doar în arenă 100.000 de euro pentru a o aduce la un standard decent. ”Din punct de vedere organizatoric și cel puțin la nivelul resurselor vom încerca să venim cu niște modernizări, dar nu la modul semnificativ, probabil din primăvară”, a concluzionat Ienovan.

Președintele Ripensiei a recunoscut minusurile din toamnă, precum și unele aspecte de comunicare. Concluzia principală în privința echipei e că a suferit din cauza pierderilor din cadrul lotului, precum plecările lui Nanu, Gakos și chiar cea a antrenorului Remus Steop. Locul 11 în B nu e mulțumitor pentru roș-galbeni, dar aceștia sunt optimiști că în primăvară situația se va îmbunătăți.

”Important e că după această perioadă relațiile din echipă au rămas aceleași. Important e că președintele clubului a avut încredere în jucători. Le-a dat oportunitatea de a evoluat în Liga a II-a. Cu siguranță ne dorim meciuri mai bune în primăvară. Eu îmi doream în primele șase, va fi mai greu… Urmează o pregătire de iarnă, noi trebuie să lucrăm pe acest lucru. Mulțumesc suporterilor și membrilor, au fost alături de noi, nu și-au pierdut încrederea”, a spus și căpitanul Adrian Popa.

1 COMENTARIU

  1. Hagi o sa va dea exact tot ce nu-i trebuie si nu are valoare si daca nu aveti si arbitrii pe care ii are el, ca si Gaman, atunci nu prea valoreaza nimic, se pot trinti cit vor de pamint, nu vor primi 11 metrii. bineinteles bani nu o sa vedeti, aia ii ia doar el, de la finul Gigi. eu gasesc corect sa plateasca pentru un jucator daca il vrea, nu sa dea ciurucuri pe el. asta cu informatiile ce se vor lua pe jucatorii sai e o gluma buna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.