Ping-pongul acuzațiilor politice continuă: șeful Consiliului Județean Timiș îi reproșează primarului Robu...

Ping-pongul acuzațiilor politice continuă: șeful Consiliului Județean Timiș îi reproșează primarului Robu blocarea unui proiect important

0
DISTRIBUIȚI

Atacuri iresponsabile făcute fără pic de jenă în zile de doliu național – așa califică președintele CJ Timiș Călin Dobra declarațiile făcute săptămâna trecută de primarul Timișoarei, Nicolae Robu. Dobra susține că Primăria Timișoara blochează un proiect cu fonduri europene al CJ Timiș, din cauză că nu își plătește o corecție financiară impusă de UE.

„Am avut parte de atacuri iresponsabile din partea primarului știind că nu voi reacționa. În aceste zile, primarul nu s-a sfiit să arunce cu vorbe urâte așa cum ne-am obișnuit în ultima perioadă și aș vrea să vă aduc anumite clarificări la acuzațiile care au apărut în mass-media săptămâna trecută.


Încep cu proiectul privind realizarea drumului județean Timișoara – Dumbrăvița – Giarmata la patru benzi, un proiect important privind accesul la autostradă pentru care nu putem semna contractul de finanțare, chiar dacă din partea CJ Timiș documentația este completă. La acest moment, documentele stau pe masa ministrului Fondurilor Europene. Primăria nu și-a plătit corecția financiară de 1.000.000 de lei, având obligații financiare la bugetul de stat. Astfel, nu putem semna acel contract de finanțare. Îl putem semna abia după ce plătește Primăria Timișoara obligația, dar și-a asumat în 7 decembrie plata cotizației respective”. Valoarea proiectului se ridică la 80.000.000 de lei.

Dobra i-a răspuns primarului Nicolae Robu și cu privire la faptul că CJ Timiș nu face investiții pentru modernizarea parcării de peste drum de Hotel Timișoara. „Acel teren aduce la bugetul județului un venit de 1.2 milioane de lei pe an, fără a se face investiții majore. În locația respectivă avem pregătit un proiect pe lista de investiții. Sperăm ca de anul viitor să îl demarăm, pentru a realiza o parcare supraterană, care va aduce venituri în plus la bugetul CJ Timiș”, a spus Dobra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.