Primarul Nicolae Robu, editorial despre DNA. Ce nu spune

Primarul Nicolae Robu, editorial despre DNA. Ce nu spune

0
DISTRIBUIȚI

După ce vreme de cinci ani de când este primarul Timișoarei, Nicolae Robu a acuzat în repetate rânduri mai mulți reprezentanți ai mass-media locale că nu își fac corect meseria sau că nu sunt jurnaliști, edilul capitalei Banatului a decis să treacă la acțiune. Așa că a scris un editorial pentru Monitorul Primăriei, publicație a administrației locale care le este distribuită timișorenilor. Tema articolului de opinie o reprezintă o anchetă DNA.

„După cum, probabil, deja, ştiţi, din mass media, DNA (Direcţia Naţională Anticorupţie) are o anchetă în derulare cu privire la vânzarea de locuinţe în baza Legii 112 / 1996 în municipiul Timișoara, din 1996 până în prezent, deci, pe parcursul celor patru mandate de Primar ale domnului Gheorghe Ciuhandu și pe parcursul primului mandat de Primar al meu. (…) Am fost chemat la DNA București pentru a mi se aduce la cunoștință că mi s-a conferit calitatea de suspect că aș fi comis un abuz în serviciu semnând ca Primar două contracte de vânzare – cumpărare de locuințe către chiriașii lor, în condițiile în care ei au devenit chiriași cu acte în regulă după termenul instituit prin legea invocată –Legea 112 / 1996-, pentru a a avea dreptul de a le cumpăra în condițiile respectivei legi. Este vorba despre două locuințe extrem de precare, dintr-un fund de curte, un apartament cu o cameră, în suprafață totală de 26 mp și un apartament cu două camere, în suprafață de 51 mp.


Poza din figură spune mai mult decât orice cuvinte despre nivelul acestor locuințe și despre condiția socio-economică a cumpărătorilor lor: o familie formată din 5 membri, pentru locuința cu două camere și o familie cu 3 membri pentru locuința cu o cameră. Fac și mențiunea că locatarii susțin că atunci când au intrat în aceste locuințe ele erau fără uși, fără geamuri și fără instalație electrică, pentru a avea tabloul complet al cazului! (…) Eu am semnat cele două contracte având în față 5 semnături de la aparatul de specialitate, pe fiecare, prin care mi se garanta fezabilitatea, oportunitatea și legalitatea vânzării. Aș fi fost vinovat dacă aș fi semnat fără măcar una dintre cele 5 semnături sau dacă aș fi pus presiune pe cei ce au semnat să o facă. Dar niciunul dintre aceste lucruri nu s-au întâmplat!”, scrie Robu.

După ce face o înșiruire a funcțiilor pe care le-a deținut de-a lungul timpului, primarul Nicole Robu mai scrie că
„eu am, la vârsta de 62 de ani, o condiție materială de zona de jos a clasei de mijloc, locuind în același apartament de bloc din 1991, având doar mașini „second hand” și fără conturi doldora, bijuterii, valori artistice etc., etc”. Edilul susține că nu a fost deranjat de ancheta DNA, ci „m-a deranjat, însă, profund, alăturarea numelui meu unor cuvinte cu care n-am nicio legătură -corecte, poate, eu nu știu, asta se va vedea, în raport cu ancheta în ansamblul ei, vizând vânzarea de-a lungul a peste 20 de ani a aproape 1000 de locuințe-, cuvinte precum: prejudiciu de 40 de milioane euro (!!! – ați văzut cele două maghernițe vândute cu semnătura mea), mafie imobiliară, afaceri necurate cu locuințe, etc., etc. M-a deranjat pentru că avuția mea cea mai de preț, acumulată în timp prin tot ce-am făcut, este onoarea și este profund nedrept și incorect ca tocmai onoarea să se încerce, prin calomnie pură, a-mi fi pătată!”.

Primarul Nicolae Robu nu pomenește nimic însă despre ancheta deschisă pe tema prăbușirii porții din Calea Lugojului, care în luna septembrie a acestui an a ucis un student.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.