Proiect de peste cinci milioane de euro la Stadionul „Știința” din Timișoara:...

Proiect de peste cinci milioane de euro la Stadionul „Știința” din Timișoara: terenuri pe acoperișul tribunei și sute de noi locuri de parcare

0
DISTRIBUIȚI

Universitatea Politehnica din Timișoara vrea să investească peste cinci milioane de euro în modernizarea Bazei Sportive numărul 1 a instituției, cunoscută și sub numele de Stadionul „Știința”. După model american, reprezentanții instituției doresc să mute cele două terenuri mici, cu iarbă artificială, pe acoperișul noii tribune care va fi realizată.

Dan Daniel, prorectorul UPT, a anunțat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că vor fi amenajate și peste 200 de locuri de parcare, iar noua tribună va avea 1.600 de locuri.

„Avem un proiect de extindere și modernizare la Baza Sportivă numărul 1 a Universității Politehnica din Timișoara, lângă Facultatea de Construcții, lângă terenul de sport. Este vorba de o investiție unde dorim să asigurăm, pe lângă vestiare și centrul de presă, și 220 de locuri de parcare, respectiv o tribună cu 1.600 de locuri, precum și mutarea terenurilor de la nivelul solului undeva la partea superioară a acoperișului. Practic, cele două terenuri mici de la nivelul solului se vor muta sus, va fi un acoperiș de tip terasă. Se vor face antrenamente pe cele două terenuri, nu sunt de competiție”, a explicat Dan Daniel.

Potrivit rectorului Universității Politehnica din Timișoara, lucrările ar putea începe la mijlocul anului viitor și vor fi finalizate în aproximativ doi ani.

„Avem deja declarat un câștigător pentru proiectul tehnic, iar probabil că la mijlocul anului viitor va începe construcția, care înseamnă o construcție multifuncțională, unde include și peste 200 de locuri de parcare, spații pentru vestiare, centre de conferință, spații pentru antrenament fizic și o tribună care într-adevăr să facă posibilă prezența mult mai multor timișoreni la meciurile echipelor noastre”, a afirmat Viorel Șerban.

Valoarea lucrărilor de modernizare a Stadionului „Știința” se ridică la 4,5 milioane de euro, fără TVA, investiția fiind demarată din fondurile proprii ale Universității Politehnica din Timișoara.

„Investiția încercăm să o acoperim parțial din fonduri proprii și din alte surse de finanțare, în funcție de disponibilitate.


Complexul sportiv va avea o suprafață de 9.915 mp, regim de înălțime parter și trei etaje”, a detaliat Dan Daniel.

Pe perioada desfășurării lucrărilor de modernizare, echipa de fotbal ASU Politehnica Timișoara va fi nevoită să joace într-o altă locație. Reprezentanții clubului de Liga a II-a iau în calcul închirierea arenei ”Electrica” pe durata modernizării Stadionului ”Știința”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.