RETROSPECTIVĂ 2017 Un an al compasiunii: vieți salvate în spitalele din Timișoara...

RETROSPECTIVĂ 2017 Un an al compasiunii: vieți salvate în spitalele din Timișoara cu echipamente medicale cumpărate din donații

0
DISTRIBUIȚI

Mai multe secții din spitalele de stat din Timișoara au fost dotate cu aparate moderne, în anul 2016, cu bani donați în special de ONG-uri sau primite din unități medicale din Occident. Prin urmare, bolnavii care ajung să fie internați în spitalele din capitala Banatului sunt tratați mai eficient și beneficiază de condiții de cazare mai bune.

În luna aprilie, Secția de Anestezie și Terapie Intensivă din cadrul Spitalului de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara a fost dotată cu aparatură și mobilier în valoare de 170.000 de euro. Este vorba de paturi, monitoare, aparate de respirație, injectomate, infuzomate și alte echipamente vitale. Toate acestea au fost cumpărate din donații, numeroase companii contribuind la dotarea secției ATI cu aparatura necesară.

Tot în luna aprilie, Spitalul de Copii “Louis Țurcanu” din Timișoara a primit un ecograf portabil necesar diagnosticării precoce în oncologia pediatrică. Echipamentul medical de ultimă generație a fost achiziționat în cadrul unui proiect cu finanțare norvegiană, în valoare de 5,6 milioane de euro, desfășurat în patru spitale din țară. Este vorba de Institutul Oncologic din Cluj-Napoca, Institutul Oncologic din București, Spitalul pentru Copii din Iași și Spitalul de Copii “Louis Țurcanu” din Timișoara. Primele trei au primit câte un RMN, în valoare de 1,5 milioane euro, iar la Timișoara a ajuns un ecograf.

În luna mai, Organizația “Salvați Copiii” a dotat Spitalul Municipal Timișoara și Spitalul de Copii “Louis Țurcanu” din Timișoara cu trei echipamente medicale de ultimă generație, în valoare de 39.000 de euro. Și anume, un monitor transcutanat de gaze sangvine, care permite monitorizarea nivelului de oxigen și de dioxid de carbon din sânge, pentru copiii cu afecțiuni foarte grave, donat Secției de Neonatologie a Spitalului Municipal Timișoara, care a costat 19.000 de euro.


De asemenea, pe Secția de Neonatologie Prematuri a Spitalului de Copii din Timișoara au ajuns o masă radiantă, un fel de pătuț cald, cu modul de resuscitare și un monitor de funcții vitale, în valoare totală de 20.000 de euro. Aparatele au fost cumpărate în urma donațiilor făcute de două mari companii înființate la Timișoara.

Clinica de Chirurgie Cardiacă din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare din Timișoara a primit un ajutor important de la fundația caritabilă “Oesteuropahilfe – Internationales Hilfswerk –Triumph des Herzen” din Elveția. Astfel, în unitatea medicală au ajuns, la sfârșitul lunii iunie, materiale chirurgicale, halate de operație, costume pentru blocul operator, pansamente sau bandaje, valoarea acestora fiind de aproximativ 200.000 de euro.

O altă donație importantă a fost făcută de Clubul Rotary Buziaș, la sfârșitul lunii august, pentru Spitalul Municipal Timișoara și Spitalul Județean Timișoara. 40 de paturi, precum și noptiere, scaune și draperii, în valoare de aproximativ 20.000 de euro, au ajuns în Secția de Medicina Muncii de la “Municipal”, respectiv Secția de Ortopedie de la “Județean”. Mobilierul a fost donat de un spital din Leipzig, Gemania.

În lunile noiembrie și decembrie, Spitalul de Copii “Louis Țurcanu” din Timișoara și Maternitatea “Bega” a Spitalului Județean Timișoara au fost dotate cu aparatură medicală tot cu sprijinul Organizației Salvați Copiii România. La sfârșitul lunii noiembrie, ONG-ul a dotat secția de neonatologie-prematuri a Spitalului de Copii “Louis Țurcanu” din Timișoara cu echipamente medicale în valoare de 15.000 de euro, banii fiind donați de către compania Fornetti. Este vorba de o masă radiantă, un monitor de funcții vitale, două infuzomate și două perfuzomate.

O nouă donație importantă a fost făcută, în luna decembrie, Maternității “Bega”. Este vorba despre echipamente medicale în valoare de aproximativ 30.000 de euro, cu ajutorul cărora copiii născuți prematur au mai multe șanse la viață: un incubator de terapie intensivă și o masă radiantă cu modul de resuscitare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.