Revoluționar în plenul Consiliului Județean Timiș: „Știți câți dictatori ca Nicolae Ceaușescu...

Revoluționar în plenul Consiliului Județean Timiș: „Știți câți dictatori ca Nicolae Ceaușescu sunt astăzi în politica românească?”

0
DISTRIBUIȚI

Avertisment dur dat de revoluționarul Lucian Căldăraru în timpul ședinței festive de la Consiliul Județean Timiș. Consilierul local PNL Timiș a atenționat că de la balconul Operei a fost citit prima platformă democratică, realizată de Frontul Democratic Român, în prezența a peste 100.000 de oameni. „Revendicările au fost organizarea de alegeri libere, libertatea cuvântului, presei, radioului și televiziunii, deschiderea imediată a granițelor de stat, integrarea României în rândul statelor care respectă drepturile fundamentale ale omului, revitalizarea economiei naționale, reforma învățământului în spirit democratic, dreptul de a manifesta liber, libertatea reală a cultelor religioase, îmbunătățirea asistenței medicale și a alimentației publice, să fie trași la răspundere cei care au tras în popor, restituirea decedaților pentru a fi îngropați și eliberarea de îndată a celor arestați în timpul manifestațiilor.


Acesta este documentul care arată că Timișoara a făcut diferența. Noi am fost niște nebuni cu ochi deschiși care am decis să facem dragostea cu libertatea”, a spus acesta, rmarcând că o bună parte din revendicările din 1989 nu s-au îndeplinit.

La rândul său, revoluționarul Liviu Băcana a spus „știți câți dictatori ca Nicolae Ceaușescu sunt astăzi în politica românească? Dacă ați putea să faceți o presiune de tipul acesta din interiorul partidelor, s-ar rezolva multe probleme”. Cei mai mulți din revoluționarii prezenți la plen i-au cerut șefului CJ Timiș, Călin Dobra, care este și președinte executiv al PSD Timiș, să lupte pentru a convinge guvernul să facă investiții și în Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.