S-a lansat platforma online de pe care timișorenii pot afla în ce...

S-a lansat platforma online de pe care timișorenii pot afla în ce ONG-uri pot face voluntariat

0
DISTRIBUIȚI

Organizațiile neguvernamentale pot să găsească mai ușor voluntari care să le ajute în derularea proiectelor inițiate. De asemenea, persoanele care doresc să se implice în activități de voluntariat pot afla mai ușor căror asociații se pot adresa. Asta pentru că, astăzi, de Ziua Internațională a Voluntarilor, la Timișoara este lansată voluntaria.ro, de către Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT).

Este vorba despre o platformă online interactivă destinată voluntarilor din Timișoara, dar și ONG-urilor, instituțiilor sau grupurilor informale din oraș. Potrivit reprezentanților FITT, prin voluntaria.ro se dorește crearea unei conexiuni între voluntari și organizații.

“Voluntarii sunt acele persoane care aleg să își ofere timpul, energia și aptitudinile pentru ceilalți, fără a aștepta vreo recompensă. Așa a apărut ideea de Voluntaria.ro, pentru a „răsplăti” și promova voluntarii și acțiunile lor, dar și activitatea organizațiilor neguvernamentale.


Platforma oferă, atât voluntarilor, cât și organizațiilor, posibilitatea de a crea un cont unde își vor exprima interesele în ceea ce privește acțiunile de voluntariat, detalii despre ei și proiectele în cadrul cărora au activat, iar organizațiile neguvernamentale își vor nota istoricul proiectelor, un mesaj către voluntari, scopul organizației și numărul de membri. Un aspect important în ceea ce privește activitatea voluntarilor și a organizațiilor este că aceștia își vor putea evalua organizația în cadrul căreia și-au desfășurat activitatea, dar și organizația, la rândul, ei va putea nota implicarea voluntarilor”, transmite FITT.

De asemenea, în cadrul platformei online există și secțiunea „Proiecte”, împărțite pe următoarele categorii: educație, recreere, sănătate, mediu și ecologie, cultură, incluziune socială și participare activă. Acestea sunt propuse de ONG-uri și conțin o descriere a proiectului, datele și perioada desfășurării și numărul de voluntari necesari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.