S-a votat: zeci de proprietari din Timișoara vor plăti taxa de paragină....

S-a votat: zeci de proprietari din Timișoara vor plăti taxa de paragină. De ce vor da primăria în judecată

0
DISTRIBUIȚI

Anul 2018 vine cu impozite mărite pentru zeci de proprietari de imobile din Timișoara. De la începutul anului Poliția Locală Timișoara a intensificat controalele pentru a depista proprietarii de terenuri și imobile lăsate în paragină. Mulți dintre aceștia au primit avertismente și mai apoi amenzi. Din 2018, mulți dintre proprietarii care nu au făcut demersurile necesare pentru a începe lucrările de reabilitare, vor plăti impozite de trei sau de cinci ori mai mari, în funcție de gradul de degradare a clădirii pe care o dețin. Însă, nu este exclus ca Primăria Timișoara să se trezească și cu mai multe procese pe această temă, pentru că în timpul plenului de ieri, de la Consiliul Local Timișoara, mai mulți proprietari au acuzat că vor fi impozitați suplimentar, deși au făcut demersurile pentru începerea lucrărilor de reabilitare a clădirilor. Oamenii susțin că începerea lucrărilor este tergiversată de autorități, care emit greu avizele necesare.

„Noi suntem pregătiți și de procese, numai că, din păcate, până acum, faptele m-au condus pe mine la concluzia că oamenii nu spun adevărul, că, de fapt, s-au făcut tot felul de tertipuri, ca să nu poată fi amendați, și nu au avut preocupare să-și întrețină cum trebuie imobilele.


Asta este concluzia mea amară. Dacă au obținut certificatul de urbanism, asta nu este destul. Dacă au autorizație de construire, dar nu au făcut nimic mai departe, asta nu este destul. Dacă au pus schela pe clădire, avem caz concret… Savoya colț cu Mercy, de mai bine de un an stă schela acolo și nu s-a făcut nimic. S-a simulat că se lucrează, peste schelă a fost pusă plasa de protecție, dar în realitate era o plasă de mascare a faptului că nu se face nimic”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Iată lista imobilelor care vor fi impozitate suplimentar:

Impozite majorate cu 300%: str. Coriolan Brediceanu nr. 4, str. Coriolan Brediceanu nr. 8, Bd. Revoluției nr. 4, Bd. Revoluției nr. 3, Piața Badea Cârțan nr. 6, str. Dr. Nicolae Paulescu nr. 2, Bd. Revoluției nr. 7, str. Eugeniu de Savoya nr. 12, str. Colonel Ion Enescu nr. 8, Bd. Republicii nr. 8, Bd. Regele Carol I nr. 18, Bd. Take Ionescu nr. 73, Piața Badea Cârțan nr. 2, str. Virgil Madgearu nr. 17, str. Mărășești nr. 7, Piața Sf. Gheorghe nr. 1, str. Anton Pann nr. 4, str. Eugeniu de Savoya nr. 11, Piața Victoriei 1A, str. General Berthelot nr. 5, str. Moților nr. 1, Piața Victoriei 1, str. Ion Ghica 1, Piața Victoriei nr. 8, str. 3 August 1919 nr. 31
Impozite majorate cu 400%: str. Coriolan Brediceanu nr. 2, Bd. 16 Decembrie 1989 nr. 8, Piața Alexandru Mocioni nr. 3, str. Dacilor nr. 10, Bd. Republicii nr. 11, Bd. Take Ionescu nr. 71, Piața Victoriei 1B, str. Nicolae Paulescu nr. 1 / str. Goethe 2. Impozit majorat cu 500%: Calea Dorobanților nr. 57B

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.