Șanse mari să ne plimbăm cu vaporașele în Timișoara anul viitor. Direcția...

Șanse mari să ne plimbăm cu vaporașele în Timișoara anul viitor. Direcția Apelor va administra navigația pe Bega

0
DISTRIBUIȚI

Titu Bojin, directorul Administrației Bazinale de Apă Banat, a venit, astăzi, cu o veste bună în ceea ce privește vaporașele cumpărate de Primăria Timișoara. Astfel, Bojin a anunțat, în premieră, că instituția pe care o conduce se va ocupa și de administrarea navigației pe Bega. Decizia a fost luată, ieri, în Consiliul de Conducere al Apelor Române, din cadrul Ministerului Apelor.

„Ieri, la Bucureşti, la Consiliul de Conducere al Apelor Române s-a discutat despre introducerea în statutul de funcţionare al nostru a preluării administraţiei navigaţiei pe Bega. S-a introdus şi această atribuţiune, autoritatea pentru navigaţie e la noi.


Cu ocazia asta, îl anunţ pe Lae (n.r. Nicolae Robu) să fie liniştit, în perioada următoare se va rezolva tot, se prelungeşte oricum şi termenul pentru proiect cu şase luni. Timişoara va avea navigaţie, sunt mulţumit că am reuşit, se lucrează la materialul de modificare a statutului pentru a putea include şi administrarea navigaţiei. Timişoara va fi primul oraş cu râu interior, care va avea navigaţie, transport intern cu vaporaşe”, a declarat Titu Bojin.

Potrivit directorului ABA Banat, autoritatea de navigație va putea fi înființată chiar de la începutul anului viitor, astfel că sunt mari șanse să ne plimbăm cu vaporașele pe Bega peste câteva luni.

Primăria Timișoara a cumpărat șapte vaporașe în cadrul proiectului european de reabilitare a malurilor Begăi. Termenul până la care vaporașele ar fi trebuit să navigheze pe Bega a fost prelungit cu încă șase luni, până în vara anului viitor. În cazul în care nu s-ar fi obținut această prelungire, Primăria Timișoara ar fi fost pusă în situația de a returna banii primiți pentru derularea proiectului, aproximativ șase milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.