Fetiță de 8 ani, la un pas de moarte pentru că părinții...

Fetiță de 8 ani, la un pas de moarte pentru că părinții nu vor să fie operată de frică să nu-i fie furate organele. Ce vor să facă medicii timișoreni

0
DISTRIBUIȚI

Caz scandalos în județul Iași. O fetiță în vârstă de doar opt ani este la un pas de moarte din cauza părinților. Micuța a fost diagnosticată cu o formă rară de cancer, iar părinții acesteia au refuzat să mai aprobe intervențiile chirurgicale recomandate de medici de frică să nu-i fie furate organele, scrie Digi 24.

Medicii de la Spitalul “Sfânta Maria” din Iași au ajuns să ceară ajutorul justiției, pentru a-i salva viața fetiței.


După un an de la începerea demersurilor, judecătorii a fost emisă o ordonanță președințială prin care părinții sunt obligați să continue tratamentul copilei.

Fetița a suferit deja trei operații la Iași, iar cel mai probabil, săptămâna viitoare va ajunge la Spitalul de Copii “Louis Țurcanu” din Timișoara, pentru a beneficia de o ultimă intervenție salvatoare: un transplant de celule stem.

“Am primit o scrisoare medicală în urmă cu patru zile, în care ni se cerea să facem noi transplantul de celule stem. Sigur că o să primim fetița, dar sunt tot felul de condiții care trebuiesc îndeplinite, sunt niște analize prealabile. Este mai complicat, dar acest lucru se evaluează cu copilul prezent”, ne-a declarat medicul Mihai Gafencu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii din Timișoara.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.