Ședință festivă la Primăria Timișoara pentru comemorarea eroilor din decembrie 1989. Ce...

Ședință festivă la Primăria Timișoara pentru comemorarea eroilor din decembrie 1989. Ce nemulțumiri au revoluționarii timișoreni FOTO UPDATE Ce i-a cerut un fost luptător lui Nicolae Robu

0
DISTRIBUIȚI

Ședință festivă la Primăria Timișoara, acolo unde revoluționarii, consilierii locali, primarul Nicolae Robu și prefectul Eva Andreaș s-au adunat pentru a cinsti memoria celor care s-au jertifit pentru libertate, în decembrie 1989. Președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, a lipsit de la eveniment, instituția fiind reprezentată de vicepreședintele Traian Stancu.

Atât primarul Nicolae Robu, cât și prefectul Eva Andreaș le-au vorbit celor din sală despre importanța libertății dobândite prin jertfe în 1989. Vicepreședintele CJ Timiș Traian Stancu le-a mulțumit revoluționarilor din sală pentru faptul că este contemporan cu niște oameni atât de curajoși. Odată încheiate discursurile autorităților locale, la microfon au ajuns revoluționarii, care, la fel ca în fiecare an, au ținut să certe presa pentru că nu prezintă evenimentele de la Revoluție așa cum au fost.

Tudorin Burlacu, președintele Asociației Frăție Egalitate Colaborare Cooperare, a cerut ca „presa să nu mai scrie cum au făcut unii tumbe printre gloanțe, că suntem văzuți ca o simplă revoltă. La noi a fost revoluție autentică. O să citesc la CJ Timiș toate documentele. Aștept ca presa care e liberă datorită nouă să ne invite să facem o dezbatere, o paralelă între revoluția de la Timișoara și cea de la București. (…) Mulți copii din licee ne întreabă de ce nimeni nu spune nimic despre cum a fost”. Acesta le-a solicitat politicienilor din sală să ceară Parlamentului să respecte Legea Revoluționarilor.

Revoluționarul Lucian Căldăraru, consilier local PNL, a subliniat că în presă există suficiente date legate de Revoluție și că faptele de atunci sunt relatate corect.


„Vreau să știu ce anume se întâmplă cu Dosarele Revoluției. Avem încredere în justiție când de atâția ani de zile acestea sunt lungite până dispar definitiv?”, a spus acesta. Revoluționarii au adus cu ei și primele revendicări autentice de la Revoluție și i-au cerut primarului Nicolae Robu să afișeze la Operă Proclamația de la Timișoara.

UPDATE Revoluționarul Romică Iancu i-a cerut primarului Nicolae Robu să îi dea o locuință. „Îi solicit domnului primar Robu să vină să vadă cum dorm sub cerul liber și să îmi dea și mie o garsonieră, că Ciuhandu (fostul primar al Timișoarei Gheorghe Ciuhandu – n.r.) și prietenul lui, Orza (fostul viceprimar Adrian Orza), au dat vreo 800 de case la țigani”, a spus Iancu. În timp ce acesta vorbea, mai mulți revoluționari au ieșit afară din sala de consiliu acolo unde s-au certat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.