Siluetă de Crăciun. Ponturi pentru pofticioși

Siluetă de Crăciun. Ponturi pentru pofticioși

0
DISTRIBUIȚI

Pentru mulţi dintre noi, sărbătorile de Crăciun și de Anul Nou nu vin doar cu cadouri sub brad şi cu zile libere, ci şi cu câteva kilograme în plus. Cu toţii ştim că prăjiturile, carnea de porc, salata de boeuf sau alcoolul îngraşă, însă puţini dintre noi reuşim să ne abţinem să le consumăm. Specialiştii în nutriţie spun că există mai multe trucuri care ne pot ajuta să ne satisfacem poftele culinare în perioada sărbătorilor, fără să ne îngrăşăm. Mai jos vă prezentăm câteva ponturi utile care vă vor ajuta să intraţi în noul an cu silueta ideală.

Concentraţi-vă asupra unui singur obicei sănătos

Mesele îmbelşugate sunt specifice sărbătorilor româneşti. Însă atunci când toate preparatele culinare ne fac cu ochiul, este bine să ne abţinem de la un singur aliment. Spre exemplu, dacă reuşim să nu consumăm alcool după o masă copioasă ne vom putea satisface alte pofte consumând mai puține calorii și fără a avea senzaţia că am fost privaţi de prea multe capricii.

Împrumutaţi obiceiurile celor care sunt slabi

Nu de puţine ori, cei care etealează silueta perfectă fac eforturi serioase în acest sens. Iar simţul măsurii este o caracteristică a celor mai mulţi oameni care nu au probleme de greutate. De sărbători, puteţi opta să serviţi mesele din farfurii mai mici. O altă recomandare utilă ar fi să vă aşezaţi cât mai departe de masă, odată ce v-aţi servit cu mâncare.

Folosiţi-vă din plin de beneficiile apei

Noul trend de sărbători este să purtaţi într-o mână telefonul şi în alta un pahar cu apă. Poate aţi zâmbit, însă consumul crescut de apă vă ajută să vă simţiţi mai sătui şi să rezistaţi mai uşor tentaţiilor.


De asemenea, un truc util este să consumaţi apă cu lămâie, care vă ajută să eliminaţi mai uşor toxinele din organism. Aceasta poate fi consumată cu succes și în locul băuturilor carbogazoase.

Urmaţi regula celor trei muşcături

Aţi pus ochii pe o tartă? Perfect. Puteți servi din deliciosul desert, însă e nevoie să vă limitați la doar trei mușcături. Prima înghițitură vă va ajuta să vă dați seama dacă desertul care v-a făcut cu ochiul este la fel de gustos precum vă părea. Cea de-a doua mușcătură vă ajută să simțiți cu adevărat gustul, iar cea de-a treia mușcătură să savurați arătoasa tartă. Acest mod de a gusta din mâncare vă ajută să mâncați mai puțin și să vă bucurați din plin de gustul preparatelor.

Alegeți condimentele în locul zahărului

În perioada sărbătorilor deserturile delicioase sunt o tentație de care puțini putem să ne ferim. Însă alternativele, la fel de apetisante, sunt ușor de utilizat pentru a scădea numărul de calorii pe care le ingerăm. Scorțișoara este un condiment excelent, care conferă un gust special fructelor sau iartului, ajutându-ne să savurăm un desert cu puține calorii.

Gustările mici și dese, cheia marilor succese

Atunci când preparați preparatele culinare tradiționale aveți tendința de a vă înfrupta din ele. O linguriță de aici, una de dincolo, întregul proces se poate dovedi păgubos pentru silueta dumneavoastră. Un truc util este să tăiați un măr în bucățele mici și să îl puneți pe o farfurie pe masa pe care gătiți. Atunci când aveți poftă să gustați dintr-un ingredient, luați o bucățică de măr. Vă întrebați însă ce e de făcut atunci când trebuie să gustați preparatele pe care le pregătiți? Nimic mai simplu. Folosiți o linguriță în loc de o lingură.

Nu vă pierdeți cu firea

Cu toții avem momente de slăbiciune atunci când uităm de visul siluetei perfecte și cedăm tentanțiilor. Specialiștii în nutriție recomandă ca atunci când ați călcat strâmb să nu repetați obiceiul și în zilele următoare. Ați cedat poftei de pizza sau poate v-ați înfruptat dintr-o bucată de tort? Luați-vă angajamentul ca în următoarea zi să faceți mișcare. Dacă nu vă plac plimbările sau gimnastica, alegeți să mergeți la cumpărături. Va fi metodă plăcută de a arde calorii, făcând o activitate distractivă. Un alt truc util este ca în zilele următoare celei în care ați cedat tentațiilor să consumați din plin alimente care conțin fibre și proteine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.