Sirenele ce anunță dezastre sau atacuri vor suna la Timișoara, timp de...

Sirenele ce anunță dezastre sau atacuri vor suna la Timișoara, timp de o oră. Ce tipuri de alarmă vom auzi

0
DISTRIBUIȚI

Sirenele de alarmare a populaţiei vor suna timp de o oră în capitala Banatului, miercuri, începând cu ora 10.00. Totul, în cadrul unui exerciţiu de verificare a sirenelor de alarmare publică existente la nivel naţional (atât cele cu acţionare centralizată, cât şi cele cu acţionare locală).

„Scenariul vizează manifestarea tipurilor de risc generatoare de situaţii de urgenţă/protecţie civilă (inclusiv pericolul atacului din aer) care impun alarmarea populaţiei.


Scop: antrenarea autorităţilor administraţiei publice locale, pregătirea populaţiei prin cunoaşterea semnificaţiei semnalelor de alarmare şi verificarea funcţionării sirenelor de alarmare publică.

Semnificaţia semnalelor este următoarea:

Alarmă aeriană

15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat, semnalul se compune din 15 sunete a 2 secunde fiecare, cu pauză de 2 secunde între ele.

Alarma la dezastre – pentru începere exerciţiu

5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat, semnalul se compune din 5 sunete a 8 secunde fiecare, cu pauză de 5 secunde între ele.

Prealarmă aeriană

3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 3 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 6 secunde între ele.

încetarea alarmei -pentru terminare exerciţiu, sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de 2 minute. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de 1 minut”, transmite Primăria Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.