Studiul privind demolarea stadionului „Dan Păltinişanu”, mărul discordiei în plenul CJ Timiş....

Studiul privind demolarea stadionului „Dan Păltinişanu”, mărul discordiei în plenul CJ Timiş. Cine a votat împotrivă

0
DISTRIBUIȚI

Discuţii aprinse în plenul Consiliului Judeţean Timiş de astăzi, pe tema demolării stadionului „Dan Păltinişanu”. Instituţia a elaborat un proiect de hotărâre prin care prevedea elaborarea unui studiu de oprtunitate privind construirea unui complex sportiv în zonă. Pe viitor, în locul actualei arene ar urma să fie ridicat un stadion mai mare, la standarde europene, cu bani de la Compania Naţională de Investiţii. Ieri, şeful CJ Timiş, Călin Dobra, declara că stadionul nu va fi demolat până când nu exista garanţia finanţării unei noi arene. Chiar şi aşa, astăzi, aleşii judeţeni a PNL au votat împotriva demolării arenei.

„Referitor la studiul de oportunitate, noi nu îmbrățișăm ideea ca stadionul «Dan Păltinișanu» să fie demolat.


Aici au fost competiții sportive importante, este un simbol pentru noi, Timișoara, și Vestul României. În condițiile în care consiliul judeţean nu are fonduri pentru reabilitarea lui la cel mai înalt nivel, poate face o adresă de dare în administrare către Primăria Timișoara pentru reabilitarea lui. Și echipa de rugby a Timișoarei ar avea nevoie de un stadion, și atleții ar avea nevoie de o pistă unde să se antreneze. Noi v-am solicita o comunicare mai bună. Sunt proiecte care au tangență și legătură cu Primăria Timișaora. S-a intrat într-un blocaj instituțional”, a spus liderul consilierilor judeţeni ai PNL, Nicolae Bitea. Ideile lui Bitea nu sunt noi, ele fiind exprimate în repetate rânduri în spaţiul public chiar de către primarul Nicolae Robu.

Bitea a primit replică din partea consilierului Mihai Ritivoiu, care a atenţionat că studiul de oportunitate este unul necesar. „Stadionul Wembley, în anul 2003, a fost dărâmat și au construit un stadion nou. Nu văd care este problema. Este cea mai înțeleaptă decizie să facem o expertiză pe acest stadion și să vedem ce facem cu el. Oriunde avem un subiect cu temă sportivă ne lovim de un zid de opoziție surdă din partea colegilor liberali, bănuiesc că vine dinspre Primăria Timișoara”, a spus Ritivoiu. Proiectul a trecut cu votul majorităţii PSD-ALDE-PMP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.