Thy Veils a lansat o nouă piesă din viitorul album Neoradiant ...

Thy Veils a lansat o nouă piesă din viitorul album Neoradiant VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Ansamblul de artă sincretică Thy Veils – proiect timişorean care a fost invitat trei ani la rând să susţină recitaluri în cadrul celebrului festival Sziget de la Budapesta – a lansat o nouă piesă „On Night Flights“, care se va regăsi pe următorul disc, Neoradiant“.

„Este a 5-a piesă din Neoradiant şi pentru prima dată când Thy Veils prezintă publicului o piesă nouă sub formă de înregistrare live. Piesa a fost înregistrată în Escape Venue Timișoara, în cadrul unui concert susținut în 13 octombrie, eveniment ce a prezentat publicului Timișorean universul Neoradiant, atât sonic cât și vizual (sub forma unei instalații video ce conținut 2000 minute de material vizual original). Au cântat: Daniel Dorobanțu (electronică, producție, vizual), Manuela Marchiș (voce), Dora Gaitanovici (voce), Petre Ionuțescu (trompetă). Sunetul a fost mixat și masterizat de Attila Lukinich.


Piesa „On Night Flights” este probabil cea mai energică și dinamică piesă din repertoriul Thy Veils, indicând noi direcții de explorare. Conceptual, piesa adresează relația dintre sensibilitatea și tăria interioară, și extazul ființei când cele două aspecte sunt unificate“, spune Daniel Dorobanţu, iniţiatorul acestui proiect.

Piesa „On Night Flights” are și un video produs de Daniel Dorobanțu din filmările făcute în timpul concertului de către Cristian Văduva și Marius Danci, în luminile lui Cristian „Sol Faur” Popescu.

De la debutul său, în 1995, muzicianul şi artistul vizual Daniel Dorobanțu a produs 11 albume de studio, numeroase lucrări de artă video, instalații, spectacole live și experimente multimedia. Artistul care a pus bazele Thy Veils, un ansamblu de artă sincretică, a pornit la drumul descoperirilor muzicale cu ajutorul unor figuri cunoscute ale scenei locale şi naţionale. Thy Veils a devenit un nume rezonant pentru stilurile ambient, neoclasic şi world-fusion, atât în contextul artistic românesc, dar și internațional. Între proiectele recente ale artistului se numără cine-concertele din “seria de basm”. Pe 18 octombrie 2015, Daniel Dorobanțu a concertat timp de opt ore fără oprire, în fața a peste 500 de oameni, adunați în biserica romano-catolică Elisabetin din Timișoara, iar în luna noiembrie a acestui an artistul a susţinut un concert deosebit care a avut loc în incinta Filarmonicii Timişoara, inclus în cadrul proiectului „Explorări Contemporane Ale Tradiției” desfășurat de Asociația Culturală Tradițională Negura.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.